Artikkeli: Kuntavaalit 2013–2018

6.4.2017 klo 14:52

Tampereen vasemmiston vaalivideoissa on elämää ja asiaa

 

CAI MELAKOSKI   Videoista on tullut yhä tärkeämpi vaalityön apuväline. Niiden tuotantokustannukset ovat vähentyneet, ja levitys internetissä onnistuu ilmaiseksi. Joistakin vaalivideoista on tullut yleisön suosikkeja. Vasen Kaistan aikaisemmin tänään julkaisemassa jutussa vasemmiston valtakunnallisista vaalivideoista kerottiin, että katsoituimman Li Andersson -videon katsojaluku on jo lähes 400 000.

Tässä jutussa esitellään tamperelaisten ehdokkaiden vaalivideoita, jotka edustavat vaalivideoiden koko kirjoa, puhuvista päistä dokumenttielokuvaan ja kokeilevaan videotaiteeseen saakka.

 


Jouni Sirénin videokirjastosta löytyy erinomaisen havainnollinen ja napakka video Yksityistäminen tulee kalliiksi, joka vääntää rautalangasta (tai itseasiassa piirakasta), miten paljon kalliimmiksi yksityiset terveyspalvelut Tampereella tulevat verrattuna kunnallisiin palveluihin.

Jouni Sirénin videokansio

 

 


Liisa Aholalla on kunnioitettava määrä (yli 20) videoita kampanjasivullaan Liisan lista. Lyhyistä otoksista muodostuu kokonainen kunnallisvaaliehdokkaan vaalipäiväkirja.

Ehdokkaalle tärkeät asiat korostuvat videoiden otsikoissa kuten  Vahva vanhuus on oikeus, Toimiva tulonjako, Terveellinen Tampere, Vahva vammaisuus on oikeus.

Liisan listan videokansio

 

Noora Tapiolla on oivallinen kyky tiivistää asioita. Erityisesti nuorille suunnatussa videossaan hän selostaa kahdessa minuutissa mistä vaaleissa on kyse, ja myös opastaa katsojan kuin kädestä pitäen vaaliuurnalle saakka.

Mistä kunnallisvaaleissa on oikein kyse?

 

Poliittinen eläin Tommi Silvennoinen esittelee vaaliteemojaan ja ajatteluaan laajemminkin kuudessa videossa. Videot ovat kestoltaan lyhimmillään kolme ja pisimmillään 13 minuuttia. Videot miellyttävät katsojia, jotka pitävät siitä, että asioihin mennään syvemmälle.

Tommi Silvennoisen videokansio

 

 

Myös Ulla-Leena Alppi esittelee vaaliteemojaan kampanjasivullaan kahden videotallenteen voimin.

 

Ulla-Leena Alpin videokansio

 

 


Sampsa Rantanen on avannut aivan oman videokanavan YouTube-palveluun. Kanavalta löytyy tätä kirjoittaessa kolme vaalivideota.

Sampsa Rantanen -kanava YouTubessa

 

 

 


Sinikka Torkkola
on jo pari viikkoa puhunut päivittäin tärkeistä teemoista suorissa nettilähetyksissä. Suorat lähetykset on myös tallennettu yhdessä muiden ajankohtaisten videoiden kanssa Torkkolan videokansioon.

Sinikka Torkkolan videokansio

 

Kunnianhimo on riittänyt myös elokuvallisiin töihin

Oivalliseen vaalivideoon riittää esityksessä asiallisesti asiaa puhuva ehdokas, mutta aina on ehdokkaita jotka haluavat tuoda esille sanomaansa myös käyttämällä elokuvataiteen tai videotaiteen ilmaisukeinoja.

 

Emmi Liinalaakson ja Juho Puusniekan vaalityöstä on tehty lyhyt dokumenttielokuva, joka on löytänyt inspiraatiota road movie -lajityypistä.

Minidokumentti Emmi Liinalaakson ja Juho Puusniekan vaalikiertueesta

 

 

 

 

 


Saastamaa Kollektiivi esittelee kauhuelokuvankin keinovalikoimia käyttävää elokuvaansa:
‒ Taidekollektiivimme teki Lopullisen Vaalivideon. Saastamaan selviytyjä osallistuu pakkokarkoituksia vastustavaan mielenosoitukseen, antaa oman panoksensa vasemmiston vaalityöhön ja lopulta vaeltaa läpi laskeuman saastuttaman Tampereen päästäkseen käyttämään äänioikeuttaan.

 

Saastamaa Kollektiv: Lopullinen vaalivideo

 

 

Seppo Säämäen ja Jarmo Puskalan elokuvan kameran sijainti on hyvin arvoituksellinen. Puskala kuvaa elokuvaa:

‒ Seppo Säämäki  ja minä tehtiin kanssa vaalivideo. Siinä me esitellään kaunista kaupunkiamme, isketään pöytään kivenkova slogan ja Seppo hymyilee kameralle.
Elokuvan musiikkina on Richard Straussin Also Sprach Zarathustra Kevin MacLeodin esittämänä.

Säämäen ja Puskalan vaalivideo

 

Ehdokasvideoita ja Li Andersson Tampereen vaalimökillä

Tampereen vasemmiston Facebook-videokansiosta löytyy vielä paljon katsottavaa. Kaikki ehdokkaat löytyvät animoiduilta videoilta, vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson puhuu kahdella videolla, jotka on tallennettu Tampereen vasemmiston vaalikioskilla Keskustorilla viime lauantaina.

Lisäksi kansiosta löytyy ehdokas Ville Rossin vaalipuhe ja nuorten ehdokkaiden vaaliterveiset. Myös kissojen ystäville on oma videonsa, jolla esittäytyvät ne vasemmistolaiset ehdokkaat, joilla on kissoja esiteltäväksi.

 

 

Tampereen vasemmiston videokansio (Facebook)

Tutustu myös vasemmistoliiton valtakunnallisiin videoihin:

Vasemmiston videot katsojaennätyksiin (Vasen Kaista 6.4.2017)

Lue Vasen Kaistan jutut eduskuntavaalien videoista:

Vaalivideot menestys: Jopa 70 000 katsojaa (18.4.2015)
Vasemmiston vaalivideot valloittavat (5.4.2015)
Tilaa Anna Kontulan videokanava (21.2.2015)

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *