Artikkeli: Uutiset 2013–2018

19.6.2017 klo 17:25

Lempäälän vasemmisto on tyytyväinen luottamuspaikkojen jakoon

Lempäälän kunnantalo (Kuvakaappaus: Sinikka Torkkola Google Street mapista)

 

Teksti: ESA SALMINEN
Lempäälän kunnanvaltuusto valitsi jäsenet luottamuselimiin järjestäytymiskokouksessaan viime viikolla. Kolme valtuustopaikkaa saanut vasemmistoliitto on edustettuna keskeisissä luottamuselimissä.

‒ Lempäälässä pidetään tärkeänä, että myös pienemmät valtuustoryhmät ovat mukana asioiden valmisteluissa. Kunnanhallitukseen ja lautakuntiin, myös uusiin valiokuntiin valittiin hyvän lempääläläisen tavan mukaan kaikkien valtuustoryhmien edustajat, kiittää Lempäälän vasemmiston valtuustoryhmän puheenjohtaja Satu Kosola hyvää lopputulosta.

‒ Kokoomuksella on selvästi suurin ryhmä, ja se sai kaksi keskeistä luottamuspaikkaa. Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Riina Aspila ja kunnanhallituksen puheenjohtajaksi Heikki Hakala. Lempäälän Vasemmisto onnittelee molempia valittuja, sanoo Kosola.

Vasemmistoliiton edustajaksi kunnanhallitukseen valittiin valtuustoryhmän pitkäaikaisin jäsen Hannu Lehikoinen ja hänen varajäsenekseen kunnallisjärjestön puheenjohtaja Riku Floman.

Sivistyslautakunnan varsinaiseksi jäseneksi valittiin uusi varavaltuutettu Tarja Rossi ja hänen varajäsenenään toimii Esa Salminen.

Hyvinvointilautakunnassa (entinen sosiaali- ja terveyslautakunta) jatkaa toista kauttaan valtuutettuna istuva Hannele Lehikoinen. Hänelle valittiin varajäseneksi Tanja Huovinen, vasemmistoryhmän kolmas varavaltuutettu.

Yhdyskuntalautakunnassa aloittaa tuore varavaltuutettu Satu Lepola ja hänen varajäsenenään on Nina Söderholm.

Viranomaislautakunnan jäseneksi valittiin Nina Söderholm ja hänen varajäsenekseen Tom Söderholm.

Tarkastuslautakuntaan vasemmistoliitto sai puheenjohtajan paikan. Sitä hoitaa Satu Kosola. Keskusvaalilautakuntaan valittiin ensimmäiseksi varajäseneksi Rauno Kuusisto. Kiinteistötoimitusten uskotuksi mieheksi valittiin Tom Söderholm.

Uusiin valiokuntiin jäseniksi saattoi nimetä vain valtuutettuja tai varavaltuutettuja. Vasemmistoliiton valtuustoryhmää edustavat (varajäsen sulkeissa):

Tulevaisuuslautakunnassa Hannu Lehikoinen (Satu Lepola), lähipalveluvaliokunnassa Satu Kosola (Hannele Lehikoinen) ja yhteisövaliokunnassa Tarja Rossi (Tanja Huovinen).

Maakunnallisiin luottamustoimiin valittiin vasemmistoliiton ehdottamina Pirkanmaan liiton edustajainkokoukseen varajäseneksi Nina Söderholm, sisä-Suomen poliisilaitoksen neuvottelukuntaan Esa Salminen ja Pirkan opiston jaostoon varajäseneksi Tarja Rossi.

Pirkkalan ympäristöterveyslautakunnan varsinaiseksi jäseneksi valittiin Satu Kosola ja hänelle varajäseneksi Satu Lepola. Valkeakosken seudun koulutuskuntayhtymän valtuustossa jatkaa Hannu Lehikoinen. Vuoden 2017 kuntapäivien neljänneksi varaedustajaksi valittiin Riku Floman. Pirkanmaan maakunnan yhteistyöryhmään (MYR) nimettiin Lempäälästä Hannu Lehikoinen.

Vasemmistoliiton valtuustoryhmää ilahdutti lisäksi kolme hallituspaikkaa. Kari Kanarva jatkaa Lekitek Oy:n hallituksessa ja hänet valittiin myös Lempäälän Vesi -liikelaitoksen johtokuntaan. Lempäälän Energian hallitukseen valittiin Riku Floman.

|||

 

Lempäälän kuntavaalitulos Vasen Kaistassa:

Lempäälän vasemmisto piti asemansa kuntavaaleissa (20.4.2017)

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *