Artikkeli: Uutiset 2013–2018

25.11.2017 klo 17:18

Marja-Leena Torkki Pirkanmaan Vasemmistoliiton puheenjohtajaksi

Marja-Leena Torkki on tehyläinen ammattiyhdistysaktiivi, joka on toiminut pitkään vasemmistoliitossa. (Kuva: Antti Yrjönen.)

Teksti: SINIKKA TORKKOLA
Pirkanmaan vasemmistoliiton uusi puheenjohtaja on Marja-Leena Torkki Nokialta. Piirikokous valitsi hänet tehtävään lauantaina Tampereella. Nokialainen Marja-Leena Torkki on 58-vuotias laboratoriotyönjohtaja, varavaltuutettu sekä rakennus- ja ympäristölautakunnan jäsen. Hän on toiminut useita vuosia piirijärjestössä hallituksen jäsenenä.

– On hyvä lähteä Pirkanmaan vasemmistoliiton puheenjohtajaksi, sillä vasemmistoliitolla on nyt imua. Tämä näkyy paitsi kannatuksen, myös jäsenmäärän kasvuna. Pirkanmaalla vasemmistoliiton jäsenmäärä on kasvanut vuoden 2017 aikana 16 prosenttia, 156 jäsenellä, iloitsee tuore puheenjohtaja Marja-Leena Torkki.

Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Sinikka Torkkola Tampereelta. Hän on 57-vuotias Tampereen yliopiston tutkijatohtori ja pääluotto. Hän on Tampereen kaupunginvaltuutettu ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hallituksen sekä vasemmistoliiton puoluehallituksen jäsen.

Tatu Ahposen luottamustehtäviin kuuluu myös TKL:n johtokunnan jäsenyys. (Kuva: Antti Yrjönen.)

Toiseksi varapuheenjohtajaksi piirikokous valitsi Tatu Ahposen. Hän on 33-vuotias kielenkääntäjä ja yrittäjä Tampereelta. Ahponen on aiemmin toiminut Hämeen Vasemmistonuorten puheenjohtajana. Hän on myös Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitoksen johtokunnan jäsen ja vasemmistoliiton puoluevaltuuston varajäsen.

Piirikokous äänesti varapuheenjohtajan valinnasta. Torkkola sai 27 ääntä, Ahponen 26 ja Jari Numminen Valkeakoskelta 25 ääntä.

Piirihallituksen valittiin 13 jäsentä ja viisi varajäsentä. Jäseniksi valittiin Marko Honkanen (Nokia), Marketta Hyvärinen (Pirkkala), Anna Jukantupa (Ylöjärvi), Satu Kosola (Lempäälä), Jari Laihia (Akaa), Timo Rautanen (Kangasala), Tiina Rokka (Valkeakoski), Leena Saarela (Sastamala), Antti Salonen (Tampere), Jenni Saxholm (Orivesi), Jouni Sirén (Tampere), Miska Vesikko (Hämeenkyrö) ja Risto Viitanen (Virrat). Varajäseniksi valittiin Jarno Tuohiniemi (Nokia), Jari Numminen (Valkeakoski), Ilkka Hirvi (Tampere), Niko Vallenius (Tampere) ja Sami Vastamäki (Ylöjärvi).

 

Pirkanmaan vasemmistoliiton 49 jäsentä 18 osastosta valitsi piirin puheenjohtajistoon Tatu Ahposen, Sinikka Torkkolan ja Marja-Leena Torkin. (Kuva: Ulla-Leena Alppi.)

 

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *