Artikkeli: Uutiset 2013–2018

29.1.2018 klo 12:04

Merja Kyllösen vaalitulos Pirkanmaalla

Teksti ja tulosgrafiikka: CAI MELAKOSKI
Merja Kyllösen ääniosuus ja sijoitus oli eilisessä presidentinvaalissa valtakunnallista parempi Pirkanmaalla. Matti Vanhanen ja Nils Torvalds jäivät Kyllösen taakse. Viides sijakaan ei jäänyt kauas, viidenneksi Pirkanmaalla sijoittunut Tuula Haatainen sai 181 ääntä enemmän kuin Kyllönen.

Toiselle kaudelle valitun presidentti Sauli Niinistön ylivoima Pirkanmaalla oli valtakunnallistakin suurempi. Niinistön ja Kyllösen lisäksi Pekka Haavisto, Laura Huhtasaari ja Tuula Haatainen ylittivät valtakunnallisen suosionsa Pirkanmaalla. Valtakunnallista tulostaan heikommin Pirkanmaalla menestyivät Matti Vanhanen, Nils Torvalds ja Paavo Väyrynen.

Merja Kyllönen sijoittui viidenneksi Hämeenkyrössä, Lempäälässä, Nokialla, Tampereella ja Ylöjärvellä. Pirkanmaan ääniosuus 3,6 prosenttia ylittyi Hämeenkyrössä (4,1), Nokialla (5,5), Ruovedellä (4,4), Tampereella (3,9) ja Valkeakoskella (3,7).

|||

Etusivun kuva:

Kuvakoosteen vasemmanpuoleisessa kuvassa Merja Kyllönen on Euroopan parlamentin istunnossa Olivier Hansenin valokuvaamana. (Alkuperäistä kuvaa on rajattu.) Kuva on julkaistu GUE/NGL:n Flickr-kansiossa lisenssillä CC BY-NC-ND 2.0 . Oikealla ylhällä Merja Kyllösen kiitos Twitterissa, alhaalla Facebookissa.

*

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *