Artikkeli: Uutiset 2013–2018

10.3.2018 klo 09:44

Kohti maakuntavaaleja satoi tai paistoi

Vasemmistoliiton Pirkanmaan piirin puheenjohtaja Marja-Leena Torkki toivoo runsasta osanottoa Kohti maakuntavaaleja! -työpajoihin. (Kuva: Antti Yrjönen.)

 

Teksti: MARKKU UUSINIEMI
‒ Pirkanmaan Vasemmisto on valmis vaaleihin sitä mukaa kun niitä tulee, satoi tai paistoi, sanoo Vasemmistoliiton Pirkanmaan piirijärjestön puheenjohtaja
Marja-Leena Torkki.

‒ Lokakuun 2018 maakuntavaalien lähtölaukaus ammutaan sunnuntaina 25. maaliskuuta Tampereella Kohti maakuntavaaleja! -tilaisuudessa. Siitä neljän viikon päästä 21. huhtikuuta kokoonnumme piirikokoukseen. Se on tärkeä paikka Pirkanmaan vasemmistoliiton vaaliohjelman ja hyvää vauhtia etenevän ehdokaslistan käsittelylle, sanoo Marja-Leena Torkki.

‒ Oikeistohallituksen rivit ovat rakoilemassa, kun useat kokoomuslaiset kansanedustajat ovat ilmaisseet joko vastustavansa hallituksen sosiaali- ja terveysuudistuksen lakiesityksiä tai harkitsevansa vakavasti vastustusta. Lisäksi muun muassa kokoomuslainen Helsingin pormestari vastustaa hallituksen maakuntauudistusta.

‒ Kokoomus ajaa kaksilla rattailla ja yrittää ottaa irti kaiken hallituksen heikkoudesta. Kokoomuksen tavoite on, että sen kannatus tulevissa vaaleissa – olivat ne sitten maakuntavaalit tai ylimääräiset eduskuntavaalit – olisi mahdollisimman suuri ja siitä tulisi seuraava pääministeripuolue, sanoo Marja-Leena Torkki.

‒ Vasemmistoliittoa eivät mitkään vaalit eikä kokoomuksen taktikointi pelota. Pirkanmaan vasemmiston kuntavaalitulos 2017 oli tosi hyvä ja loi varmuutta siihen, että tulevissa vaaleissa suunta voi olla vielä parempaan.

‒ Maakuntavaalien valmistelut ovat käynnissä Pirkanmaan kunnissa. Tervetuloa maaliskuun viimeisenä sunnuntaina Tampereelle vaalityöpajoihin antamaan tarvittava lisäpotku vaalityölle.

Kohti maakuntavaaleja!

Pirkanmaan vasemmiston koulutustilaisuus työpajoineen maakuntavaaliehdokkaiksi aikoville ja muille vaalityöhön lähteville pidetään sunnuntaina 25. maaliskuuta klo 10:30–16:30 yhteistoimisto Ylävitosessa, Näsilinnankatu 22 A 27, 33210 Tampere. Tilaisuus välitetään suorana verkkoon, joten siihen voi osallistua myös etänä.

Ehdokkaaksi maakuntavaaleihin?

Hallitus suunnittelee, että maakuntavaalit pidettäisiin 28. lokakuuta 2018. Vaaleissa valitaan Pirkanmaan maakuntavaltuustoon 79 valtuutettua päättämään maakunnan toiminnasta ja taloudesta.

Pirkanmaan vasemmistoliitto asettaa vaaleihin täyden 118 ehdokkaan listan, tavoitteena mahdollisimman edustava ehdokasjoukko eri puolilta Pirkanmaata. Pirkanmaa muodostaa vaaleissa yhden vaalipiirin, joten vaaleissa voi äänestää ketä tahansa ehdokasta Pirkanmaan alueelta.

Jos olet kiinnostunut ehdokkuudesta, ota yhteyttä toiminnanjohtajaan tai piirihallituksen jäseniin. Voit ilmoittaa kiinnostuksestasi vasemmistoliiton verkkolomakkeella, jonka löydät jutun lisätiedoista.

Lisää aiheesta muualla verkossa

Ilmoittautumislomake työpajaan, ilmoittautumiset 19.3 mennessä

Vasemmistoliiton verkkosivujen lomake, jolla voit Ilmaise kiinnostuksesi ehdokkuudesta

Maakuntavaalityöpajan ohjelma Vasen Kaistan kalenterissa

 

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *