Artikkeli: Kangasala, Pirkanmaa

7.4.2020 klo 16:43

Kangasalan vasemmisto: Ei lomautuksille

Kangasalan kaupungintalo. Kuvaaja: Jorma Mäntylä
Kangasalan vasemmisto torjuu kaupungin työntekijöiden lomautukset. Lomautukset syventäisivät kaupunkilaisten toimeentulo-ongelmia. Kuvaaja: Jorma Mäntylä

Kangasalan Vasemmisto arvostelee kaupungin aikeita lomauttaa työntekijöitään. Lomautuksille esitetään vaihtoehdoiksi uusien työtehtävien etsimistä ja vuosilomien porrastamista.

Koronapandemian aiheuttama shokki niin globaaliin kuin kansalliseenkin talouteen on ollut merkittävä. Yli 300 000 työntekijää on Suomessa yt-neuvotteluiden piirissä ja talous sukeltaa. Myös julkinen sektori on paineen alla. Kangasalan kaupunki on aikeissa aloittaa työntekijöidensä lomautuksia ja palkanmaksun keskeytyksiä.

Kangasalan Vasemmisto kritisoi tiedotteessaan kaupungin aikeita. Lomautukset ja palkanmaksun keskeytys vaikeuttavat vakavasti ihmisten toimeentuloa ja syventävät myös laskusuhdannetta, alenevan kysynnän pahentaessa tilannetta. Tiedotteen mukaan lomautukset tulevat vaikeuttamaan kriisistä yli pääsemistä.

Lomautuksia suunnitellaan tilanteessa, jossa valtio on jo ilmoittanut tukipaketeista kuntia varten. 

Lähiaikoina annettavassa verojen maksulykkäystä koskevassa esityksessä kunnille kompensoitaisiin täysimääräisesti verojen maksulykkäyksestä johtuva siirtymä seuraaville vuosille. Myöhemmin keväällä on tiedossa suoraa rahallista tukea.

Lomautusten sijasta Kangasalan Vasemmisto esittää, että työntekijöille tulisi etsiä uusia työtehtäviä, kuten esimerkiksi Turussa ja Tampereella on tehty. Toisaalta esimerkiksi koulunkäynninohjaajien tarve ei ole vähentynyt etäopetuksesta huolimatta. Niille työntekijöille, joille ei ole mahdollista löytää mielekkäitä työtehtäviä, pitäisi porrastaa vuosilomia, jotta heidänkään palkanmaksuaan ei tarvitsisi koronakriisin aikana keskeyttää.

Lisää aiheesta muualla verkossa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *