Artikkeli: Hämeenkyrö, Pirkanmaa, Vasemmisto

21.12.2020 klo 16:25

Hämeenkyrön vasemmisto etävalmistautuu vaalivuoteen

Kuvakaappaus Hämeenkyrön vasemmiston etäkokouksesta.
Kokoustapa muuttuu, politiikka pysyy. Hämeenkyrön vasemmiston aktiivit suunnittelevat tulevaa toimintaa verkkokokouksessaan.

Hämeenkyrön vasemmistoliitto korostaa, että ankeasta taloustilanteesta huolimatta kunnan on tärkeää huolehtia talouden tasapainottamisesta niin, ettei rahallista velkaa muuteta hoivavelaksi.

Hämeenkyrön väestökehitys on viime vuosina kääntynyt negatiiviseksi ja etenkin nuorten ja työikäisten määrän lasku on kunnan kehittämisen kannalta ongelmallista. Kun vielä yli 85-vuotiaiden määrä on tuntuvasti kasvamassa, kuntatalouden suunnittelussa on keskityttävä erityisesti kunnollisten hoivamahdollisuuksien kehittämiseen.

Pandemian vuoksi yleiset kokoontumiset on muunnettu etäyhteyksin hoidettaviksi. Niinpä Hämeenkyrön vasemmistoliittokin etäkokousti käsitellessään tulevan kevään vaaleja ja kunnallisia asioita.

Hämeenkyröä kehittämässä

Hämeenkyrön nuorisovaltuusto teki aloitteen ”Nyssen” liikenteen ulottamisesta kuntaan. Vasemmistoliiton ryhmä on vuosikaudet ajanut toimivien joukkoliikenneyhteyksien saamista Hämeenkyröön ja suhtautuu iloisen myönteisesti nuorten aloitteeseen.

Vasemmistoliiton valtuustoryhmä teki Hämeenkyrön valtuuston viime viikon maanantain kokouksessa aloitteen valtuuston kokousten tulkkaamisesta myös kuulovammaisten seurattaviksi. Ryhmä korostaa yhdenvertaisuuden merkitystä julkisessa toiminnassa.

Kevään kuntavaaleihin valmistautuminen on edennyt ripeästi, vaikka yleisötilaisuuksista on pandemiatilanteen vuoksi jouduttu luopumaan. Ehdokkaita on tarjolla monipuolisesti eri ikä- ja ammattiryhmistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *