Artikkeli: Tampere

10.12.2020 klo 13:14

Tampereen Vasemmiston pormestariehdokkaaksi Minna Minkkinen

Tampereen vasemmiston pormestariehdokas Minna Minkkinen avasi kampanjansa torstaina. Työväenmuseo Werstaalla pidettyä tilaisuus lähetettiin myös verkossa. (Kuva: Cai Melakoski.)

Tampereen Vasemmistoliitto on nimennyt pormestariehdokkaakseen kaupunginvaltuutetun ja vasemmistoliiton toisen varapuheenjohtajan Minna Minkkisen.

– Tulevaisuus on koronapandemian vuoksi sumussa, mutta se ei saa estää kaupunkia kehittymästä ja nyt jos koskaan tarvitaan panostuksia ihmisten hyvinvointiin. Tätä kehitystä vasemmistoliitto haluaa olla osaltaan tekemässä, linjasi Minkkinen torstaina ehdokkuuden julkistamistilaisuudessa.

Minna Minkkinen on syntyjään tamperelainen. Kuntapolitiikassa hän kuitenkin aloitti opiskelukaupungissaan Hämeenlinnassa, jossa hän toimi varavaltuutettuna. Tampereen valtuustossa ja kaupunginhallituksessa Minkkinen on mukana toista kautta. 

– Tampere on elävä, monipuolinen ja huolehtiva. Kasvavaa kaupunkia täytyy aktiivisesti kehittää, jotta elinvoimaisuutta voidaan jatkossakin vaalia, kuvailee Minkkinen kotikaupunkiaan. 

Isojen hankkeiden rinnalle Minkkinen nosti esiin myös lähiöiden kehittämisen. Hän pitää tärkeänä kaikkien kaupungin alueiden kehittämistä. Tampereen tulee olla viihtyisä Hervannasta Lentävänniemeen ja Teiskosta Härmälään. Asuinalueiden kehittäminen on myös olennainen osa ympäristö- ja ilmastopolitiikkaa.

– Tampereen tulee olla edelläkävijä ja suunnannäyttäjä ympäristö- ja ilmastopolitiikan tekemisessä. Tampereen tulee näyttää muille mallia paitsi pyrkimällä hiilineutraaliuteen, myös suojelemalla meille rakasta luontoa ja sen monimuotoisuutta.

Rikas, rakas Tampere

Tampereen Vasemmiston puheenjohtaja Jouni Sirén korosti tilaisuuden aluksi Minkkisen kokemusta sosiaali- ja terveysalalla sekä tämän ulostuloja esimerkiksi asunnottomuuden ja päihdehuollon ongelmien korjaamiseksi. Hän myös kehui Minkkisen nauttivan suurta tukea ja kannatusta vasemmistoliiton joukoissa.

Lastensuojelussa työskentelevä Minna Minkkinen on koulutukseltaan sosionomi (AMK). Kansalaisten yhdenvertaiset oikeudet sosiaali- ja terveyspalveluihin ovatkin olleet Minkkisen poliittisen työn keskeisiä teemoja. Hän arvioi sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä mielenterveyspalveluiden kehittämisen, perusopetuksen oppilashuoltoon panostamisen ja köyhyyteen ja eriarvoistumiseen puuttumisen keskeisimmiksi tehtäviksi tällä hetkellä.

Minkkinen korostaa, että vaikka kaupungissa on kehitettävää, on Tampere myös monella tapaa rikas. Puheessa näkyy Minkkisen rakkaus Tamperetta kohtaan. Ylpeänä hän kuvaa Tamperetta Suomen halutuimmaksi muuttokohteeksi, Hollywood-elokuvien kuvauspaikaksi ja historiallisesti rikkaaksi kaupungiksi.

– Vakautta ja hyvinvointia vaalivalla politiikalla pidämme yllä ja teemme paremmaksikin sitä kaikkea hyvää, mitä meillä Tampereella on, tiivistää Minkkinen.

Pormestari ei korvaa valtuutettuja 

Pormestariehdokas Minkkinen korostaa valtuutettujen merkitystä kunnallisessa päätöksenteossa. Pormestarimallista huolimatta työtä kaupungissa tehdään ennen kaikkea valtuustoryhmien välillä, valtuustosalissa ja lautakunnissa.  

Ensi keväänä Tampereella käydään kuntavaalit, joissa valitaan valtuutetut. Pormestariksi valitaan sen valtuustoryhmän edustaja, joka on saanut eniten valtuutettujen paikkoja. Minkkinen pitääkin reiluna, että kaupunkilaiset tietävät etukäteen, kuka on valtuustoryhmän ehdokas pormestariksi. 

Minkkinen toivoo, että koronasta huolimatta olisi mahdollista tavata tamperelaisia ja kuulla kansalaisten näkemyksiä kaupungin toiminnasta ja toiveita sen kehittämiseksi.   

– Toivottavasti pääsen keväällä tapaamaan kaupunkilaisia myös kasvotusten. Haluan kuulla miten, tamperelaiset tekisivät kaupungistamme vieläkin paremman kaikille, ei harvoille.

|||

Katso pormestariehdokkaan julkistamistilaisuuden video ja Minna Minkkisen puhe:

Kommentteja: 1

  1. Erittäin hyvä puhe. Arvot esillä Tamperetta asiallisesti kehittäen. Tsemppiä luottamus- ja muihin tehtäviin valtuutettu Minkkiselle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *