Näkökulma, Tampere

TEIJA HAUTANEN

28.1.2021 klo 17:22

Lielahden ja Lentävänniemen alueelta puuttuu ulkokuntosali

Ulkokuntosali Länsi-Tampereen seudulla voisi sopia vaikka Niemenrantaan, Hiedanrannan kupeeseen. (Kuva: Teija Hautanen)

Asun Lielahdessa, ja ulkoilessani olen monesti kaivannut Lielahti-Lentävänniemi-akselille ulkokuntosalia. Lähin on Lamminpään retkeilymajalla, jonne on kuitenkin matkaa jo lähemmäs neljä kilometriä.

Puuttuu ulkokuntosali, joka palvelisi Lentävänniemen, Halkoniemen, Niemenrannan, Hiedanrannan ja Lielahden lukuisia uusia ja vanhoja asukkaita. Aluetta kehitetään muuten kyllä vahvasti, mutta tällainen liikuntamahdollisuuksien tasa-arvoa lisäävä asia on vielä hoitamatta.

Seutu on myös yksi Tampereen kauneimmista ulkoilualueista, jonne mielellään ohjaisi matkailijatkin liikkumaan monipuolisesti Näsijärven rannoilla. Vaikka korona saataisiinkin kuriin, tuleville vuosille on ennustettu uusia pandemioita, joten kattava laadukkaiden ulkokuntosalien verkosto auttaisi tulevaisuudessakin meitä liikkumaan olosuhteista ja varallisuudesta huolimatta kätevästi ja säännöllisesti.

Kirjoittaja on sosiaalityöntekijä, YTT ja Tampereen Vasemmiston kuntavaaliehdokas

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *