Artikkeli: Tampere

24.2.2021 klo 08:33

Emilia Lehtomäki: painopiste palveluissa ennaltaehkäisyyn

Lähimetsä on tärkeä paikka läpi vuoden.

Tamperelaiset kuntavaaliehdokkaat esittäytyvät, vuorossa Emilia Lehtomäki:

Minun Tampereeni on hyvä kaupunki kaikille sen asukkaille taustasta ja varallisuudesta riippumatta. Lapsiperheille on riittävästi tukea ja palveluita, ja kouluissa ja päiväkodeissa ryhmäkoot ovat pieniä. Matalan kynnyksen palveluita on hyvin saatavilla. Harrastusmahdollisuuksia on kaikille tulotasosta riippumatta. 

‒ Päättäjänä olisin varmasti sellainen kuin ihmisenä muutoinkin: pystyn kuuntelemaan erilaisia mielipiteitä ja olen harkitsevainen. Pidän kuitenkin aina kiinni omista perusarvoistani. Tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden pitää toteutua päätöksenteossa. Kaupungin resurssit ovat rajalliset, ja kuntapäättäjät taiteilevat sen kanssa, mihin vähät resurssit suunnataan. Oikealta laidalta ollaan yleensä valmiita leikkaaman kategorisesti lähes kaikesta, mutta me vasemmistolaiset katsomme asiaa eri tavoin. Ei pidä leikata sellaisesta, joka vain vaikeuttaa jo valmiiksi hankalassa asemassa olevien ihmisten elämää. Se maksaa tulevaisuudessa enemmän. 

‒ Tampere on elinvoimainen kaupunki, jossa tehdään ja rakennetaan paljon uutta. Hienoin hanke on raitiotie, joka on suunnannäyttäjänä kohti ilmastoystävällisempää liikennettä. Palvelujakin on Tampereen kokoisessa kaupungissa monenlaisia, mutta aina ne eivät kuitenkaan vastaa ihmisten tarpeisiin. Lapsiperheiden palvelut tarvitsevat vahvistusta ja lasten ja nuorten ongelmat enemmän huomiota ja ennaltaehkäisevää otetta. Perheiden jaksamiseen pitää antaa tukea. Mielenterveys- ja päihdeongelmiin pitää hoitoa saada jonottamatta ja matalalla kynnyksellä. Sote-palveluissa on ylipäätään panostettava siihen, että avun piiriin on helppo päästä ja painopiste on ennaltaehkäisyssä. Erilaisia matalan kynnyksen palveluja pitää olla saatavilla myös muuta kuin suomea äidinkielenään puhuville ja palveluja pitää viedä ihmisten luo, jotta estetään ongelmien kasautuminen ja ehkäistään syrjäytymistä. Kaikenlaiselle syrjinnälle ja rasismille tulee kaupungissa olla nollatoleranssi. 

Kolmen lapsen äiti Hervannasta

‒ Olen koko ikäni asunut Tampereella ja aikuisuudesta suuren osan Hervannassa. Täällä Hervannassa lasten koulu ja päiväkoti ovat todella lähellä, samoin muut tarvittavat palvelut. Mikä tärkeintä, ihan kotimme lähellä on metsää, uimaranta, lenkkipolut ja hiihtoladut. Näin lumisena talvena on aikaa vietetty muun muassa pulkkamäessä. Keväällä kun lumet sulavat, on lasten kanssa ihana lähteä eväsretkelle lähipuistoon ja metsään.

Sairaanhoitaja ja luottamushenkilö 

‒ Työskentelen sairaanhoitajana Taysissa. Olen aina pitänyt työstäni, mutta viime vuosi on nostanut kaikki alalla jo pitkään olleet epäkohdat entistä selvemmin esiin. Olen huolissani terveydenhuollon henkilökunnan jaksamisesta ja luulen, että seuraavina vuosina alalle on vaikea saada työvoimaa. Työnantajilla olisi jo kiire lähteä korjaamaan hoitohenkilökunnan työoloja ja palkkausta. Toimin myös luottamushenkilönä työpaikallani.

Emilia Lehtomäki

sairaanhoitaja 

36-vuotias

asuu Hervannassa 

facebook

verkkosivu

 

 

Lue muut Tampereen vasemmiston kuntavaaliehdokkaiden esittelyt

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *