Artikkeli: Tampere

24.2.2021 klo 15:59

Sohvi Sirkesalo: kulttuuri, koulutus ja kaupungin asiat kuuluvat kaikille 

Hämeenpuisto, "meirän Espenaati" on kotikatuni, jonka varrelta löytyy historiaa ja elämää: koulut, teatteri, Työväentalo, puita ja vihreyttä, vanha hautausmaa ja kirkko. Joka päivä sama ja eri.

Tamperelaiset kuntavaaliehdokkaat esittäytyvät, vuorossa Sohvi Sirkesalo:

  Minulle Tampere on kaupunkilaisten kylä, ihmisen kokoinen ja näköinen. Kaupunkilaisia arvostetaan ja kuunnellaan, kulttuuria tehdään ja tarjotaan tasa-arvoisesti, eriarvoistumisen lisääntyminen on pysäytetty huolehtimalla palveluista ja niiden saavutettavuudesta. Tampereella on hyvä olla ihminen, se riittää. 

  Yhteisistä asioista päättämässä olevan ihmisen pitää osata ottaa asioista selvää, pitää kysyä ja kyseenalaistaa, etsiä tietoa ja tietää, keneltä kysyä. Tässä uskon laajan ja monipuolisen verkostoni auttavan minua. Päätöksenteossa haluan kuunnella, se vaatii usein kärsivällisyyttä ja kuuntelemisen taitoa on syytä harjoitella. Keskityn asioihin ja asiaan. 

  Tampereella on reilu meininki. Sopiva koko, luonto, liikkumisen sujuvuus, kulttuuritarjonnan runsaus, opiskelumahdollisuudet, ystävälliset ihmiset. Dynaamisuus sykähdyttää, tehdään rohkeita ratkaisuja, korkeita taloja, ratikkaa ja lähiraideliikennettä kehitetään.

  Tampere on jatkossakin hyvä paikka, kun eriarvoistumiskehitys pysäytetään. Lasten ja nuorten hyvinvointiin on panostettava, tasa-arvoinen kasvaminen on turvattava eri tukipalvelujen yhteistyöllä. Eriarvoistuminen vaikuttaa jokaisen elämään, tavalla tai toisella.
Kaupunkisuunnittelun mittakaava ihmiseen, kaikille kohtuuhintaiset kodit ja kulkukelpoiset kadut, lähellä olevat puistot. Liikkumisessa suositaan pyöräilyä, kävelyä, retkeilyä, julkisen liikenteen sujuvuutta ja esteettömyyttä. Kulttuurin saavutettavuus ja taiteen tekijöiden työskentelymahdollisuudet ovat asioita, joissa on parannettavaa.

Kulttuuriaktivisti keskustasta 

  Tykkään asua keskustassa, koska kulttuurimatka teatteriin, konsertteihin, keikoille ja näyttelyihin on helppo. Olen asunut Tampereella vuodesta 1972, harrastanut teatteria, musiikkia, elokuvia, kirjallisuutta ja muutenkin aktiivisesti hyörinyt siellä täällä, joten minulla on laaja tuttava- ja ystäväpiiri. Olen Teatteri Telakan ja Hannu Salama -seuran jäsen. Kävelen, pyöräilen ja uin, sekä Mältinrannassa että Pyynikin hallissa. Kaupunkikeskustan elävyys ja viheralueet merkitsevät paljon, samoin Kauppahalli, kirjasto ja kahvilat. Aikuinen tyttäreni työskentelee Maailman luonnonsäätiössä. Siskollani ja minulla on yhteinen mökki Teiskossa. Uteliaisuus ajaa minua matkoille myös Teiskoa kauemmas.  

Työskentelen Tampereen ammattikorkeakoulussa Media-alan lehtorina ja kansainvälisten asioiden parissa. Työhöni kuuluu muun muassa opiskelijoiden vaihto-opintojen koordinointi, korkeakouluyhteistyö TAMKin ystävyyskorkeakoulujen kanssa ja Kansainvälisen viikon järjestäminen. Pandemia-aikana olen kollegoiden ja opiskelijoiden kanssa kehittänyt monipuolisia virtuaaliratkaisuja tapahtumiin. EU:n koulutus- ja kulttuuriohjelmien tunteminen kuuluu myös työhöni. Olen Sara Hildénin taidemuseon johtokunnassa Vasemmistoliiton edustajana. 

Sohvi Sirkesalo 

lehtori, kansainvälisten asioiden koordinaattori 

59-vuotias 

asuu Hämeenpuistossa 

sähköposti: ssirkesalo[at]gmail.com 

facebook 

 

 

Lue muut Tampereen vasemmiston kuntavaaliehdokkaiden esittelyt

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *