Artikkeli: Tampere

18.3.2021 klo 11:11

Ehdokassivu julkaistu: Tampereen vasemmiston ehdokas on 42-vuotias lähihoitaja Hervannasta

Miten kasvavan kaupungin palvelut turvataan kaikille asukkaille? Sata tamperelaista osallistuu kuntavaaleihin Vasemmistoliiton ehdokkaana Tampereella. Heidän ajatuksensa ja ehdotuksensa ovat tutustumisen arvoisia.

Tampereen vasemmisto on julkaissut sadan kuntavaaliehdokkaan listan. Vasen Kaista on kevään aika julkaissut jo lähes 80 ehdokkaan esittelyn. Nyt ehdokkaat ja linkki julkaistuihin esittelyihin löytyvät Kaistan päävalikosta omalta sivultaan.

Tampereen vasemmistolla on suurin mahdollinen määrä ehdokkaita, täydet sata. Täyden listan ovat jättäneet myös vihreiden, SDP:n, kokoomuksen ja perussuomalaisten paikalliset puoluejärjestöt. Ehdokasasettelua voi muuttaa ja täydentää toukokuun 4. päivään saakka.

Kaikenlaisen työn tekijöitä

Sosiaali- ja terveysalat ovat erityisen vahvasti edustettuna Tampereen vasemmiston listalla. Tasan neljännes on sote-alan ammattilaisia. Lähihoitajia on kahdeksan, sairaanhoitajia kolme ja sosiaalialan ohjaajia viisi. Joukossa on myös nuorisolääkäri.

Toinen neljännes vasemmiston ehdokkaista tekee työtään opetuksen, kulttuurin ja tutkimuksen parissa. Kuusi ehdokasta on opettajan tehtävissä, muusikoita on neljä, kulttuurin tuottajia kolme ja toimittajia kaksi.

Perinteisistä työläisammateista tilinauhansa saa 12 ehdokasta. Mukana on asentajia, siivoojia, elintarvikealaa, talonmiehiä ja muita. 

Käsityöläisammatteja edustavat suutari, ompelija ja kaksi puuseppää. Yrittäjäksi ilmoittautuu neljä ehdokasta, kääntäjä, kauppias, suutari ja huoltoalan yrittäjä.

Keskimääräistä nuorempia ehdokkaita

Koko maan kaikkien listojen ehdokkaiden keski-ikä oli edellisissä kuntavaaleissa hieman yli 50 vuotta. Tampereen vasemmiston ehdokkaiden keski-ikä on 45 vuotta, mediaani-ikä taas 42 vuotta. Viime vaaleissa vasemmiston ehdokkaiden keski-ikä oli vielä vuotta alempi.

Ehdokkaiden iäksi ilmoitetaan ikä varsinaisena vaalipäivänä. Kesäkuun kuntavaaleissa nuorin Tampereen vasemmiston ehdokas on 19-vuotias ja vanhin 78-vuotias.

Tampereen vasemmiston ehdokkaita tulee kaikkialta kaupungista. Eniten ehdokkaita on Hervannassa (11), Kalevassa (8) ja Härmälässä (6). Neljä ehdokasta asuu Amurissa, Hatanpäällä, Kaleva – Saukonpuistossa, Nalkalassa ja Tammelassa. Kolmen vasemmistoliiton ehdokkaan koti on Kaakinmaalla, Lielahdessa, Nekalassa, Tesomalla tai Turtolassa.

|||

Ehdokasesittelysivu (Vasen Kaista. Ehdokasesittelysivu löytyy myös Vasen Kaista -verkkolehden päävalikosta)

Lue myös:

Tampereen vasemmiston kuntavaaliohjelma 2021 (Tampereen vasemmiston verkkosivut)

Tampereen Vasemmisto (Facebookissa)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *