Artikkeli: Tampere

5.3.2021 klo 08:56

Joonas Olli: esteettömän ja turvallisen liikkumisen mahdollistava Tampere

Kuva on Siilinkarin majakalta. Paikkaa tärkeämpi asia kuvassa on viesti siitä miten pyörällä pääsee tutustumaan lähiympäristöön. Pyöräni onkin vienyt minut moniin upeisiin maisemiin joihin en olisi välttämättä muuten päätynyt.

Tamperelaiset kuntavaaliehdokkaat esittäytyvät, vuorossa Joonas Olli:

– Minun Tampereeni on sujuva ja houkutteleva kaupunki liikkua omin voimin ympäri vuoden. Lapset voivat kävellä tai pyöräillä turvallisesti kouluun. Rakentaminen, liikenneratkaisut ja talvikunnossapito tukisivat esteetöntä kaupunkia. Terveellinen ja kestävä elämä olisi helppoa kaikille. 

– Päättäjänä tulisin tekemään määrätietoisesti töitä ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja ihmisten hyvinvoinnin parantamiseksi. Heikompiosaisten puolustaminen päätöksenteossa on minulle tärkeää. Päätöksenteon tulee kestää tarkastelua jälkikäteen, lyhytnäköisille päätöksille ei ole sijaa. Päättäjällä on velvollisuus pohjata päätökset tutkittuun tietoon ja kyetä vastaanottamaan sitä. 

– Tampere on monipuolinen kaupunki ja pitää sisällään paljon historiallisia paikkoja sekä arvokasta luontoa.
Kaupungin suurena haasteena on vastata ihmisten liikkumattomuuteen. Monet ratkaisut kannustavat ihmisiä autoilemaan, kävelyn ja pyöräilyn ollessa paljon hankalampi liikkumismuoto.

–Tampereen tulisikin määrätietoisesti kehittää jalankulun ja pyöräliikenteen olosuhteita niin, että ihmiset liikkuisivat omin voimin enemmän. Hyvä alku voisi olla baanaverkkosuunnitelma ja sen aikatauluttaminen. 

Savolainen hervantalainen

– Olen kotoisin Kuopiosta, jossa sisarukseni ja vanhempani asuvat. Tampereelle muutin kahdeksan vuotta sitten. Alkuun asuin muutaman vuoden Hämeenpuistossa minkä jälkeen muutin Hervantaan. Koen, että Hervanta pystyy tarjoamaan minulle kaiken tarvitsemani. Läheltä löytyy niin hyvät palvelut kuin luontokin. Särkijärven sekä Suolijärven ympäristö ovat tulleet tutuiksi.

– Pyöräily on minulle rakas harrastus ja pääsääntöinen kulkutapani paikasta toiseen. Viime vuonna mittariin kertyi 7 000 kilometriä. Pyörällä hoituvat niin arkiset asiat kuin matkailukin. 

Opiskelija ja pyöräliikennevaikuttaja

– Olen opintovapaalla ja opiskelen rakennus- ja yhdyskuntatekniikkaa Tampereen ammattikorkeakoulussa kolmatta vuotta. Työpaikka minulla on rakennusalalla ja ammattinimikkeeni on sisustuspuuseppä. Opinnoissani olen paneutunut myös liikennesuunnitteluun, koska minulla on suuri intohimo edistää jalankulun ja erityisesti pyöräliikenteen asemaa. Olen nostanut pyöräliikenteeseen liittyviä ongelmakohtia esiin muun muassa videoilla, joihin olet saattanut törmätä mediassakin. Vuoden alussa minut nimitettiin Tampereen Polkupyöräilijöiden varapuheenjohtajaksi. Lisäksi olen toiminut taloyhtiömme puheenjohtajana nyt kolme vuotta. 

Joonas Olli

28-vuotias 

asuu Hervannassa 

facebook

twitter

instagram

youtube

Lue muut Tampereen vasemmiston kuntavaaliehdokkaiden esittelyt

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *