Näkökulma, Tampere

SINIKKA TORKKOLA

13.8.2021 klo 11:09

Golfkenttä ei kuulu kaupungin keskustaan

Kauppi-Niihaman metsä on tamperelaisille tärkeä virkistys ja ulkoilualue. Alkavan valtuustokauden pormestariohjelmassa on sovittu, että osa golfkentästä kaavoitetaan asunnoilla. Asuntojen alle jäävä osa kentästä siirretään Kauppi-Niihaman metsään. (Kuva: Maikku Martti.)
Sinikka Torkkola

Pormestariohjelman suunnitelma nopeuttaa Ruotulan alueen kaavoitusta tarkoittaa käytännössä golfkentän osittaista siirtämistä Kauppi-Niihaman metsään. Mikäli suunnitelmat toteutuvat, osa nykyisestä golfkentän alueesta kaavoitetaan asuntorakentamiselle ja asumiselle lohkaistava osa golfkentästä siirretään metsäalueelle. Siirtoaie tarkoittaa myös, että golfkentän 2029 päättyvä maanvuokrasopimus uudistettaisiin ja golfkenttä jäisi vuosikymmeniksi osaksi Tampereen keskusta-aluetta.

Kuntademokratian kannalta on hämmentävää, että pormestariohjelma julkistettiin vain muutama päivä ennen pormestarin valintaa. Vaikuttaakin siltä, että pormestariohjelman julkistamattomuudella on haluttu estää kansalaiskeskustelua ohjelman sisällöstä. Tamperelaisilla olisi varmasti ollut sanottavaa ohjelman suunnitelmista raivata tilaa golfkentälle Kauppi-Niihaman metsästä, joka on ahkerassa virkistyskäytössä ympäri vuoden.

Sinänsä suunnitelma rakentaa asuntoja nykyisen Ruotulan golfkentän paikalle on erinomainen. Kasvavassa kaupungissa tarvitaan asuntoja joukkoliikenteen valtareittien varrella. Sen sijaan golfkentän paikka ei ole kaupungin keskustan tuntumassa. Tampereen seudulta löytynee muitakin alueita uudelle golfkentälle.

Kirjoittaja on Vasen Kaista -verkkolehden varapäätoimittaja ja vasemmistoliiton tamperelainen varavaltuutettu.

Lisää aiheesta Vasen Kaista-verkkolehdessä:

Kommentteja: 3

 1. Golfkenttä kaupungin keskustan tuntumassa, ei mahdu järkeen!
  Metsän tuhoamisellahan on maassamme pitkät perinteet, ei yhtään yllätä.
  Ei oo tätä päivää!

 2. Kaupungin jalokivi, Kaupin metsät tulee säilyttää ennallaan! Golfkenttää ei tule kaavoittaa rakentamiseen!

  Tampere kasvaa vauhdilla. Keskusta on jo tiivis. Asuntoja ja rakennuksia on keskustan alueella riittävästi. Viihtyisä ja elinvoimainen keskusta tarvitsee viheralueita. Erityisesti luonnonmukaisia metsiä ja niittyjä. Pienet puistot rakennusten lomassa eivät kata tätä tarvetta. Jo olemassa olevia viheralueita pitää säästää. Golfkenttää ei tule kaavoittaa rakennuksille. Kaupin metsiä ei tule kaataa gofkentiksi.
  Tampereella voisi olla mieluummin erillisiä pienempiä ”keskustoja” kuin yksi ahdas, kahden järven kannaksella paisuva ongelmapesäke. (Ahtaudesta johtuvien kesto-ongelmien hoitamiseen uppoaa jatkuvasti valtava määrä rahaa ilman kestävää tulosta).

 3. Kyllä ne asunnotkin voi rakentaa jonnekin muualle. Golf on ollut siinä yli 50 vuotta ja toivon mukaan pysyy. Tilaa siellä on kaikelle. Myös luonnolle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *