Artikkeli: Pirkanmaa, Vasemmisto

19.11.2021 klo 09:33

Pirkanmaan vasemmistolla nyt jo 87 sotevaaliehdokasta

Vasemmistoliitolla on Pirkanmaalla jo 87 aluevaaliehdokasta. Aluevaalisarjamme Pirkanmaa-kuva on tällä kertaa Pyynikiltä. Harju, tehdas ja järvi edustavat tyypillistä pirkanmaalaismaisemaa. (Kuva: Cai Melakoski)

Vasemmistoliiton kaikki 98 aluevaaliehdokasta Pirkanmaalla (Päivitetty 14.12.2021)

Vasemmistoliiton Pirkanmaan piiri julkisti torstaisessa kokouksessaan 25 uutta ehdokasta tammikuun aluevaaleihin. Vaalit tunnetaan myös maakuntavaaleina ja sote-vaaleina. Nyt vasemmistolla on yhteensä jo 87 ehdokasta, joten täysi lista esitetään varmuudella neljän viikon kuluttua olevaan määräaikaan mennessä. Listalla on vielä tilaa 12 ehdokkaalle.

Kaksi paikkakuntaa sai nyt ensimmäiset ehdokkaansa, Akaa ja Ruovesi. Ensimmäisiä vasemmistoehdokkaita etsitään vielä kuluvan vuoden alussa Pirkanmaahan liittyneessä Kuhmoisissa, jossa vasemmistoliitolla oli kuntavaaliehdokas viimeksi vuonna 2008. Ilman ehdokkaita ovat myös Punkalaidun (kuntavaaleissa viimeksi vuonna 2017), Urjala (2000) ja Vesilahti (2008).

Uusia ehdokkaita ovat Akaasta eläkeläinen Aila Toivonen, Kangasalta sosionomi (AMK) Alli Vähätiitto, Lempäälästä yrittäjä, sotakirjailija Rauno Jääskeläinen, Nokialta mielenterveyshoitaja Outi Hämäläinen, tarkastaja, varapääluottamusmies Teresa Kvick, järjestökoordinaattori Katja Pääkkönen ja kehittämispäällikkö Marja-Leena Torkki. Ruovedeltä ehdokkaaksi on lupautunut sosionomi, eläkeläinen, varavaltuutettu Pirjo Pajunen, Valkeakoskelta työtön Harri Asikainen ja palvelusihteeri Maija Kuivasto.

Tampereen ehdokasjoukkoa kasvattavat sosionomi (AMK) Eero Heinonen, opiskelija Elli Honkamäki, sairaanhoitaja (YAMK), alaikäisyksikön johtaja Tatu Jeskanen, tutkija, hallintotieteiden maisteri Jari-Pekka Kanniainen, suunnittelija, yhteiskuntatieteiden maisteri Wilhelmiina Karikko, data-analyytikko Jari Laitinen, psykiatrinen sairaanhoitaja Minna Malkamäki, työelämäsosiologi, yhteiskuntatieteiden maisteri Juho Mäntysalo, pääluottamushenkilö Aapo Niemi, sosiaalityön opiskelija Jonna Peiponen, lähihoitaja Jukka Pikkarainen, sivistystoimen tarkastaja, eläkeläinen Pauli Rautama, yhteiskuntatieteiden maisteri Marika Saarinen, kunnossapidon työnjohtaja, puuseppä Harri Tuominen ja opiskelija Vesa Vessari.

Ennakkoäänestys alkaa jo 12. tammikuuta

Aluevaalikampanjan pääosa toteutuu joulun ja vuodenvaihteen pyhien välissä.  Ehdokaslistat jätetään aluevaalilautakunnalle viimeistään tiistaina 14. joulukuuta. Joulun aatonaattona, torstaina 23. joulukuuta julkaistaan ehdokaslistat ehdokasnumeroineen. Ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona 12. tammikuuta, kuusi päivää loppiaisen jälkeen. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 23. tammikuuta.

Vasemmistoliitolla on Pirkanmaalla eniten ehdokkaita Tampereella (45), Nokialla (10), Valkeakoskella ja Ylöjärvellä (5). Lempäälässä ja Sastamalassa on kolme ehdokasta, kahden ehdokkaan kuntia ovat Hämeenkyrö, Kangasala ja Pälkäne.

Tähän mennessä yhden vasemmistoehdokkaan kuntia ovat Akaa, Ikaalinen, Juupajoki, Kihniö, Mänttä-Vilppula, Orivesi, Parkano, Pirkkala Ruovesi ja Virrat

Pirkanmaan Vasemmiston kärkiteemoja aluevaaleissa ovat palveluiden tasa-arvoinen saatavuus, sosiaali- ja terveysalan työolojen parantaminen sekä avoin ja osallistava päätöksenteko. Pirkanmaan Vasemmiston vaaliohjelma julkaistaan kokonaisuudessaan marraskuun lopussa.

Vasemmistoliiton kaikki 98 aluevaaliehdokasta Pirkanmaalla (Päivitetty 14.12.2021)

Pirkanmaan Vasemmistoliiton sote-vaaliohjelma (Lisätty 14.12.2021)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *