Artikkeli: Vasemmisto

12.12.2021 klo 11:15

Vasemmistoliiton pirkanmaalaiset puoluevaltuutetut aktiivisina

Kuvassa Vasemmistoliiton pirkanmaalaisia päättäjiä, vasemmalta 2. varapuheenjohtaja Minna Minkkinen, puoluevaltuuston jäsenet Tatu Ahponen ja Leena Saarela, puoluehallituksen jäsen Jouni Sirén, ja puoluevaltuuston jäsenet Sanna-Maria Anttila, Veera Kiretti ja Aapo Niemi (etualalla).(Kuvaaja: avulias ohikulkija)

Vasemmistoliiton puoluevaltuuston syyskokouksessa marraskuussa päätettiin puolueen vaaliohjelmasta sote- eli aluevaaleihin sekä ensi vuoden toimintasuunnitelmasta ja budjetista.
Yleiskeskustelussa kuultiin puheenvuoroja erilaisista aiheista, kuten aikuiskoulutustuen epäkohdista. Myös pirkanmaalaiset puolueen luottamushenkilöt pitivät puheenvuoroja:

Aapo Niemi puhui duunarinäkökulmien esiin nostamisen tärkeydestä, nimenomaan puolueen ay-aktiivien toimesta. Puolueen kansanedustajat pitävät kiitettävästi työntekijöiden puolia, mutta tämä viesti pitäisi saada kuuluviin entistä moniäänisemmin. Tätä varten pitäisi kehittää parempaa ay-aktiivien yhteistyötä ja tukiverkostoa. Niemi korosti myös, että ihmisoikeuskysymykset ja työväenaate ovat vasemmistoliiton perusarvoja eivätkä ne koskaan ole toistensa vastakohtia.

Tatu Ahponen puhui koronapassista ja kannatti aloitetta rokotepatenttien avaamiseksi.

Sanna-Maria Anttila pohti puheenvuorossaan järjestötyön kehittämistä. Hän oli ideoinut sähköistä alustaa, jolla voitaisiin helpottaa aktiivien antaman ajan ja järjestön tarpeiden kohtaamista nykyistä paremmin. Asia on edennyt puoluetoimiston kanssa selviteltäväksi eli idean toteuttamiseksi kartoitetaan mahdollisia työkaluja.

Jouni Sirén puhui Valko-Venäjän ja Puolan rajan pakolaiskriisin taustatekijöistä. Turvapaikanhakijat joutuvat hakeutumaan EU:n rajalle ”laittomasti”, koska nykyisellään EU:hun ei ole mahdollista tulla laillisin keinoin hakemaan turvapaikkaa. Hän muistutti myös EU- ja Nato-maiden osallisuudesta pakolaisuuden syihin.

Lähi-idän kaoottinen tilanne juontuu suurelta osin USA:n ja Naton Irakin-sodasta. Myös Naton ja sen kumppanimaiden, muun muassa Suomen, epäonnistunut Afganistanin-operaatio on lisännyt pakolaisuutta, totesi Sirén.

Puoluevaltuusto hyväksyi kokouksessa kaksi kannanottoa, kannanoton hävittäjähankinnoista ja toisen rokotepatenteista. Lisäksi kokouksessa oli uutena toimintana pienryhmissä toteutettuja dialogisia keskusteluita ennalta määritellyistä aiheista, kuten keinoista työllisyyden nostamiseksi.

Kannanotot:
Hävittäjähankintaan liittyvät epäselvyydet on ratkaistava
Vasemmistoliiton puoluevaltuusto vaatii Suomelta koronarokotesolidaarisuutta

Vasemmistoliiton sote-vaaliohjelma

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *