Artikkeli: Pirkanmaa, Vasemmisto

30.1.2022 klo 10:58

Valmistautuminen Porin puoluekokoukseen alkaa

Ryhmäkuva ulkona bussin edessä.
Pirkanmaan ja Satakunnan puoluekokousedustajia matkalla edelliseen puoluekokoukseen Kuopioon marraskuussa 2019. (Kuva: Sinikka Torkkola)
Faktalaatikko:

 Kohti puoluekokousta 

10.2.2022
Puoluekokousaloitteiden viimeinen jättöpäivä
28.2.2022
Puoluekokousedustajaehdokkaiden asettamisaika päättyy
21.3.–10.4.2022
Puoluekokousedustajien vaali
24.3.2022
Pirkanmaan vasemmiston puoluevaltuutettujen ja varavaltuutettujen valinta kevätpiirikokouksessa Viialan Sampolassa
10.–12.6.2022
Puoluekokous Porissa

Valmistautuminen vasemmistoliiton puoluekokoukseen on käynnistynyt Pirkanmaalla. Puoluekokous järjestetään kesäkuussa Porissa. Pirkanmaalta valitaan 33 puoluekokousedustajaa. Jäsenäänestys puoluekokousedustajista alkaa 21. maaliskuuta ja päättyy 10. huhtikuuta. 

Puoluekokousedustajaksi voivat ilmoittautua kaikki vasemmistoliiton jäsenet. Puoluekokousehdokkaaksi voi ilmoittautua verkkolomakkeella, johon on linkki jutun lopussa. Mikäli ehdokkaita on enemmän kuin Pirkanmaan vasemmistolla on puoluekokousedustajapaikkoja, järjestetään jäsenäänestys.

Piirihallitus päätti esittää puoluehallitukselle, että Pirkanmaalla puoluekokousedustajat valittaisiin kolmelta vaaliyhtymäalueelta. Yhtymän puoluekokousedustajien määrä perustuu alueen jäsenmäärään. Eteläiseltä alueelta valitaan yhdeksän puoluekokousedustajaa. Alueeseen kuuluvat Akaa, Lempäälä, Nokia, Pirkkala, Punkalaidun, Sastamala, Urjala, Valkeakoski ja Vesilahti. Pohjoiselta alueelta valitaan seisemän puoluekokousedustajaa. Alueeseen kuuluvat Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Kuhmoinen, Mänttä-Vilppula, Orivesi, Parkano, Pälkäne, Ruovesi, Virrat ja Ylöjärvi.  Tampereelta puoluekokouseedustajia valitaan 17.

Piirihallitus esittää, että jäsenäänestys järjestetään sähköisenä, mikäli se on postiäänestystä halvempaa. Jos sähköinen äänestys toteutetaan, järjestetään paikallisia äänestyspisteitä, jotta sähköisiin äänestyksiin tottumattomat jäsenetkin voivat äänestää. 

Pirkanmaan vasemmistoa edustavat puoluevaltuutetut ja varavaltuutetut valitaan kevätpiirikokouksessa, joka järjestetään 24. maaliskuuta Viialan Sampolassa Akaassa.

Tiimien vetäjät ja edustajat Pirkanmaan Nytkikseen

Pirkanmaan vasemmiston piirihallitus nimitti tammikuun kokouksessaan viestintätiimin vetäjäksi Anne Lappalaisen, työmarkkinatiimin Aapo Niemen, seutuhallitustiimin Veijo Laitisen ja toimintatiimin Ilkka Hirven. Hyvinvointialuetiimin toiminta aloitetaan aluevaltuustoryhmän toiminnan käynnistyttyä.

Vasemmistonaisilla ei ole tällä hetkellä toimintaa Pirkanmaalla, joten piirihallitus nimesi vasemmistonaisten edustajaksi Pirkanmaan Nytkikseen piirihallituksen jäsenet Mira Nurmen Akaasta ja Hanna Pitkäsen Sastamalasta. Nytkis eli Naisjärjestöt yhteistyössä on valtakunnallinen poliittisten naisjärjestöjen yhteistyöjärjestö, joka järjestää toimintaa myös alueellisesti.

Ilmoittaudu puoluekokousehdokkaaksi: tästä linkistä pääset verkkolomakkeeseen.

Tieto ilmoittautumisesta puoluekokousedustajaehdokkaaksi sekä linkki verkkolomakkeeseen on lisätty 30.1.2022 klo 14.45.

Faktalaatikko:

 Kohti puoluekokousta 

10.2.2022
Puoluekokousaloitteiden viimeinen jättöpäivä
28.2.2022
Puoluekokousedustajaehdokkaiden asettamisaika päättyy
21.3.–10.4.2022
Puoluekokousedustajien vaali
24.3.2022
Pirkanmaan vasemmiston puoluevaltuutettujen ja varavaltuutettujen valinta kevätpiirikokouksessa Viialan Sampolassa
10.–12.6.2022
Puoluekokous Porissa

Lisää aiheesta muualla verkossa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *