Artikkeli: Kulttuuri, Pirkanmaa

1.2.2022 klo 08:23

Kaistan levikki kasvaa, merkintöjä-osasto on avattu

Vasemman Kaistan lukijamäärä on moninkertaistunut kahdeksassa vuodessa. Lukijoiden määrä on kasvanut erityisesti vaalivuosina. (Tilastot ja kuva: Cai Melakoski)

Mitä pirkanmaalaisissa kunnissa oikein päätetään? Miten hyvinvointialueen rakentaminen ja päätöksenteko etenee? Mitä mieltä vasemmistoliitto päätettävistä asioista on? Miten luottamushenkilöt tehtävissään toimivat? Vastauksia näihin ja moniin muihin kysymyksiin pirkanmaalaisesta alue- ja kuntapolitiikasta kootaan yhteen Vasemman Kaistan uudelle näkökulmien merkintöjä-osastolle.

Merkinnöissä vasemmistoliiton pirkanmaalaiset aluevaltuustojen, kaupungin- ja kunnanvaltuustojen, lautakuntien sekä muiden toimielinten jäsenet avaavat politiikan taustoja ja kertovat kannoistaan. Tavoitteena on tehdä aiempaa näkyvämmäksi poliittisten päätösten käytännön merkitystä asukkaille ja julkisten palveluiden käyttäjille.

Merkintöjä-osastoon kuuluvat myös Tampereen kaupunginvaltuutettujen ja varavaltuutettujen valtuustokolumnit, joita on julkaistu viikoittain elokuusta 2021 lähtien.

Tulisitko mukaan kaistan tekijäksi

Vasen Kaista -verkkolehteä toimittamaan ovat tervetulleita kaikki vasemmistoliittolaiset arvot jakavat kansalaiset. Lehti on keskittynyt Pirkanmaan alueen asioihin, mutta kaikesta muustakin voi kirjoittaa. Toimituksesta olisi erityisen mukavaa saada juttuja kulttuurista. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä toimitukseen.

Marraskuussa 2013 perustettu verkkolehti on vakiinnuttanut asemansa pirkanmaalaisessa mediamaisemassa. Lehden levikki on koko ajan kasvanut. Tammikuussa 2022 oli kaikkein aikain vilkkain kuukausi: sivulatauksia oli yli 15 000.

Vasenta Kaistaa toimitetaan vapaaehtoisvoimin. Tähän mennessä mukana on ollut lähes 200 jutun tekijää, jotka ovat toimittaneet yli 2500 juttua. Jutun tekoon voi osallistua myös lähettämällä kiinnostavan tapahtuman tiedot uutiskoneella toimitukseen, joka toimittaa tiedoista uutisen.

Merkintöjä-osasto

Toimituksen yhteystiedot

Uutiskone

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *