Artikkeli: Pirkanmaa, Valkeakoski, Vasemmisto

14.5.2022 klo 11:08

Jussi Saramo kävi tutuissa maisemissa Valkeakoskella

Jussi Saramo sai runsain mitoin kysymyksiä Valkeakoskella asuvalta Timo Villbergiltä, joka oli auttamassa järjestelyissä. (Kuva: Anna Weckström)

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtajan, kansanedustaja Jussi Saramon porvoolainen syntyperä sekä valkeakoskelaiset juuret nousivat  Saramon Valkeakosken vierailun ensimmäisiksi aiheiksi. Saramo kertoi viettäneensä lapsuudessaan paljon aikaa Valkeakoskella sukulaistensa luona. Sääksmäki sai kansanedustajan sekä ihastumaan että ihmettelemään – upeat maisemat Sääksmäen sillalla tekivät vaikutukset, mutta yritystoiminnan hiipuminen alueella harmitti. 

Opetusministerinä toiminut Saramo sai myös vastailla kysymyksiin kouluista ja erityisesti niiden liikuntatuntien järjestämisestä. Useita paikalla olleita ihmetytti liikuntaryhmien erottelu sukupuolen mukaan. 

 – Miksei voisi vain olla vaikkapa jako tanssista kiinnostuneiden ja sählystä kiinnostuneiden ryhmiin, kuului kysymys, joka sai kansanedustajankin mietteliääksi.

Vasemmiston paikalliset aktiivit olivat mukana Jussi Saramon kanssa Valkeakosken torilla. (Kuva: Veera Kiretti)

Nato oli tietysti myös päivän puheenaihe, ja siitä kyselivät niin paikallisyhdistyksen jäsenet kuin kahvilla pistäytyvät ohikulkijatkin, joita pistäytyi teltalla tasaisin väliajoin maanantain alkuiltapäivän harmaudesta huolimatta.

Kansanedustaja Jussi Saramo kävi Valkeakoskella maanantaina 9.5. keskustelemassa paikallisten kanssa Valkeakosken vasemmiston järjestämässä toritapahtumassa.  Valkeakoskelta Saramo jatkoi matkaansa Viialan Sampolaan keskustelutilaisuuteen.

Kuvaajien tiedot täsmennetty 14.5.2022 klo 20.00.

Lisää aiheesta Vasen Kaista-verkkolehdessä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *