Artikkeli: Vasemmisto

20.1.2023 klo 16:08

Iloa, kohtaamisia ja vauhtia vaaleihin vasemmistoristeilyllä

Ihmisiä tanssimassa lavan edessä.
Vasemmistoristeilyllä aktiivit pääsivät tuulettumaan ja tapaamaan toisiaan. Laivalla nähtiin useita lahjakkaita artisteja ja kuultiin ajankohtaista asiaa politiikasta.

Vasemmistoristely kuljetti ja keinutti aktiiveja pitkästä aikaa tammikuussa. Silja Linen Baltic Princess -risteilyalus oli lastattu noin tuhannella vasemmistolaisella. Kahden päivän aikana nähtiin huikeita esiintyjiä, kuultiin kansanedustajien katsauksia ja kommentteja ajankohtaisiin aiheisiin, tavattiin tovereita erilaisissa tilaisuuksissa, palkittiin osastoja sekä kohdattiin järjestötorilla.

Lähestyvät eduskuntavaalit olivat tietysti esillä. Uusi puoluesihteeri Anna Mäkipää antoi toiveikkaan katsauksen tuleviin eduskuntavaaleihin:

– Meidän politiikallemme on selvästi tilausta, sillä meidän politiikkaamme tyytyväisten määrä on nousussa. Ei ole mitään estettä vaalivoitolle.

Hallituksen tekemät esitykset sekä hallituksen onnistumiset kuluvalla vaalikaudella innostivat. Vaikeista ajoista huolimatta monet hyvät uudistukset, kuten oppivelvollisuuden laajentaminen ja perhevapaauudistus on saatu läpi. Mäkipää myös korosti, että puolue on onnistunut hyvin ehdokasasettelussa ja nousujohteisella kampanjalla on potentiaalia myös epävarmojen äänestäjien vakuuttamisessa.

Vasemmistonuoret pitivät sunnuntaina paneelikeskustelun kansanedustajille. Kuvassa Jenni Suutari sekä Vasemmistonuorten puheenjohtaja Pinja Vuorinen esittävät kysymyksiä Veronika Honkasalolle, Hanna Sarkkiselle, Anna Kontulalle, Pia Lohikoskelle, Jussi Saramolle ja Li Anderssonille.
Lauantai-illan pääesiintyjä Dingo sai innokkaan vastaanoton. Suurin osa yleisöstä osasi laulaa tunnetuimpien hittien mukana.
Hassan Maikal lavalla laulamassa. Lähikuva.
Lauantain toinen esiintyjä Hassan Maikal on nuori rap-artisti, jonka sanoituksissa käsitellään myös yhteiskunnallisia aiheita.
Kuvassa KSL-järjestön pöytä järjestötorilla. Ympärillä muutama ihminen.
Aktiivisella järjestötorilla pääsi tutustumaan monien järjestöjen toimintaan.
Kolme ihmistä vierekkäin seisomassa. Yhdellä ruusu kädessä, toisella kunniakirja.
Sunnuntaina risteily huipentui osastojen palkitsemiseen. Jyväskyläläinen Tuleva vasemmisto palkittiin jäsenhankinnasta yli 50 jäsenen osaston sarjassa. Kuvassa osaston jäsenet Saeed Däman, Akseli Ekola ja Matleena Käppi.

Ihminen pitelee lavan edessä yleisössä kylttiä, jossa lukee "tänään äänestän Dingoa ja Hassan Maikalia".
Artistit innostivat aktiiveja jopa äänestyspäätöksiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *