Artikkeli: Tampere, Vasemmisto

14.3.2023 klo 16:16

Vasemmistoliitto ajaa uskottavasti kestävää tulevaisuutta

Lauri Lindén, Katariina Aakus, Selmi Holopainen ja Liban Sheikh kertoivat itsestään ja vaaliteemoistaan Tampereen Vasemmiston ja Vasemmistonuorten tilaisuudessa Ylävitoset vasemmiston vaalivoitolle. Tamperelainen ehdokas ja puolueen varapuheenjohtaja Minna Minkkinen (takana) ehti myös tulla pistäytymään tilaisuudessa. (Kuva: Anna Weckström)

Lupaavista galluptuloksista innostuneina vasemmistoaktiivit valmistautuvat ahkeraan vaalityön loppukiriin. Tampereen Vasemmiston ja Vasemmistonuorten järjestämässä vaalien lämmittelytilaisuudessa oli reilusti innokkuutta ja toiveikkuutta ilmassa. Aktiivien puheissa ilmenee, että halu tehdä työtä vaalimenestyksen takaamiseksi on luja, sillä vaikka gallupit näyttävät, että vasemmiston suosio on nousussa, vaalit ratkaistaan annetuilla äänillä. 

Väinö Jylhämö Tampereen Vasemmistonuorista toi tilaisuuden avajaispuheenvuorossaan esiin huomioita vasemmistoliiton politiikan uskottavuudesta. Hänen mukaansa vasemmistoliitto suuntaa katseensa tulevaisuuteen, mikä näkyy puolueen politiikassa.

– Ei ole toista puoluetta, joka näin selvästi ajaa toimivaa tulevaisuutta, Jylhämö kiteyttää. 

– Meillä on oikeasti mahdollisuus kahteen kansanedustajaan Pirkanmaalla. Kaikki mahdollinen pitää nyt tehdä sen eteen, Tampereen vasemmiston puheenjohtaja Anu Ropponen kannustaa.

Toiminnanjohtaja Veera Kiretti korosti puheenvuorossaan, kuinka tärkeää on auttaa ja tukea ehdokkaita vielä vaalien loppumetreillä viimeistä viikkoa unohtamatta, jotta liikkuvatkin äänestäjät saadaan vakuutettua. 

– Pienikin tsemppi on plussaa, illan juontajana toiminut Aatu Korhonen kommentoi Kiretin sanoja.

Tapahtumassa annettiin erityisesti nuorille ehdokkaille mahdollisuus esittäytyä ja kertoa ajamistaan teemoista. Katariina Aakus, 26, Selmi Holopainen, 23, Liban Sheikh, 33, ja Lauri Lindén, 21, esittelivät vaaliteemojaan ja kertoivat, miksi ovat asettuneet ehdolle.

Nuorilla ehdokkailla teemoissa toistuu tulevaisuuteen katsova politiikka. Esimerkiksi ilmasto- ja ympäristökysymykset ovat tavalla tai toisella läsnä kaikkien nuorten puheissa. Aakus ajaa vahvasti eläinten oikeuksia, mitkä linkittyvät monella tasolla ympäristön ja ilmaston hyvinvointiin. Holopainen ja Lindén puhuvat kunnianhimoisten ilmastotoimien puolesta ja Sheikh haluaa edistää oikeudenmukaista ilmasto- ja ympäristöpolitiikkaa. 

Nuorista ehdokkaista kaikki Sheikhiä lukuun ottamatta ovat ensimmäistä kertaa ehdolla eduskuntavaaleissa ja kaksi heistä ovat ensimmäistä kertaa ehdolla missään vaaleissa. Aakukselle ja Lindénille eduskuntavaalit ovat heidän elämänsä ensimmäiset vaalit, joissa ovat ehdolla. Sheikhillä on antaa tärkeä vinkki ensikertalaisille: 

– Minulla ensimmäisenä tavoitteena on välttää uupuminen. Vaalit kannattaa tehdä niin, että jaksaa vielä tulevaisuudessakin olla ehdolla, tiivistää Sheikh.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *