Artikkeli: Akaa, Hämeenkyrö, Kangasala, Lempäälä, Nokia, Pälkäne, Pirkanmaa, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Valkeakoski, Vasemmisto, Virrat, Ylöjärvi

27.4.2023 klo 12:07

Pirkanmaan vappuopas 2023 on ilmestynyt

Vapputapahtumia on sekä vappuaattona että vappupäivänä pitkin Pirkanmaata. (Kuva: Cai Melakoski)

Työväen vappua juhlitaan jälleen perinteisin vappumarssein, vappujuhlin, muistotilaisuuksin ja musiikkitapahtumin eri puolilla Pirkanmaata. Vasen Kaista -verkkolehden perinteinen vappuopas kattaa 34 tilaisuutta 12 pirkanmaalaisessa kunnassa.

Suurin osa vappujuhlista ja muistotilaisuuksista järjestetään paikallisten työväen poliittisten ja ammattijärjestöjen voimin. Juhlapuheiden pitäjistä useimmat ovat kunnanvaltuutettuja ja ammattiyhdistysliikkeen luottamushenkilöitä. 

Myös kansanedustajia ja vasemmistoliiton johtohenkilöitä on liikkeellä. Kansanedustaja Anna Kontula puhuu Valkeakoskella, vasemmistoliiton toinen varapuheenjohtaja Jouni Jussinniemi Hämeenkyrössä, Nokialla ja Virroilla, kolmas varapuheenjohtaja Minna Minkkinen Tampereella. Pirkanmaan vasemmiston puheenjohtaja Anna Jukantupa puhuu Hämeenkyrössä ja Ylöjärvellä, varapuheenjohtaja Aapo Niemi Akaassa. Vasemmistoliiton pirkanmaalaisista puoluevaltuuston jäsenistä vappuyleisölle puhuu Jukantuvan ja Niemen lisäksi myös Teresa Kvick, Nokialla.

Palvelualojen ammattiliitto PAM ry:n puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen puhuu Tampereella.

Pirkanmaan vappuopas 2023

 

Kuvakooste vappumainoksia:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *