Artikkeli: Artikkelit 2013–2018

28.11.2013 klo 08:52

Erilaisia näyttelytiloja

Art Roomin talvinäyttelya on avoinna yleisölle vielä kaksi päivää. Otto Santalan töitä voi kydä katsomassa Werstaalla tammikuun alkuun asti
Art Roomin talvinäyttely on avoinna yleisölle vielä kaksi päivää. 

Teksti ja kuvat: MARJA-LIISA TORNIAINEN

Galerie Art Room, 750 neliömetrin kokoinen halli vanhassa Suomen Trikoon kiinteistössä Pyynikintiellä, on yleensä auki vain sopimuksestaa. Nyt avoinna olevan Talvinäyttelyn kestoa on pidennetty marraskuun loppuun. Se on yleisöllekin auki arkipäivisin kahdesta kuuteen, ja lauantaisin näyttely avataan jo puoliltapäivin.

Gallerian perustaja Jouni Liinavuori päätti yhdistää taiteenkeräilyharrastuksensa ja parinkymmenen vuoden kokemuksensa myyntityöstä. Hänessä yhdistyvät taidekauppias, galleristi ja taiteen rakastaja, joka intohimoisesti ja uteliaasti etsii jatkuvasti uutta. Tamperelaisena hän haluaa erityisesti edistää kotikaupunkinsa taiteilijoiden menestystä.

Talvinäyttelyn avaussanat lausui kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki pitkän Tampere-päivänsä päätteeksi. Hän muistutti puheessaan tasa-arvoisen koulutusjärjestelmän tärkeydestä myös taiteellisten lahjakkuuksien esille pääsemisessä. Tehdashallissa on esillä Outi Heiskasen, Tuomo Rosenlundin, Erno Peltosen, Hannu Palosuon, Juhani Tuomen ja Ville Wikstedtin töitä. Avajaisissa esiintyi hämmästyttävä nuori viulisti Iidamari Ahonen, joka vain kymmenestä ikävuodestaan huolimatta soitti vastaansanomattoman vakuuttavasti.

Komuutti on pieni kolmentoista neliön kokoinen näyttelytila Työväenmuseo Werstaalla, Työväentalon kupeessa. Paikkaan on vaikea eksyä, sinne pitää osata mennä. Tila on hyvä pienille näyttelyille, videoille ja multimedialle. Komuutin lattia on tukevaa pystyparkettia, joka aikanaan on palvellut Valmetin lentokonetehtaassa Härmälässä. Koneöljyä imenyt lattia kestää rohkeatkin museaaliset kokeilut. Paikka on varattu erityisesti kokeilevia museonäyttelyitä varten.

Tällä hetkellä Komuutissa on 44-vuotiaan Otto Santalan maalauksia Helsingin reunoilta. Maalarin sympatia yltää syrjäytyneisiin ihmisiin yhtä hyvin kuin vanhoihin ajopeleihin. Työt ovat esillä tammikuun alkuun saakka.

Tampere-talo jatkaa yhteistyötään alueen taidetoimijoiden kanssa. Talvipuutarhassa esittelee kahdessa näyttelyssä jäsentensä töitä 60-vuotisjuhliaan viettävä Pirkka-Hämeen Kuvataiteilijat ry. Nyt avoinna olevassa näyttelyssä nähdään Minni Huusarin, yhdistyksen puheenjohtajan Sirkkaliisa Virtasen ja kunniajäsenen Pentti Kokon töitä. Näyttely on auki 4. joulukuuta asti. Seuraavaksi esitellään jäsenistön tuotantoa laajemmin. Helmi-maaliskuussa tila on Tampereen kaupungin kulttuuripalvelujen käytössä, ja loppukeväällä paikan valtaavat Tampereen Taiteilijaseura ja Taidelainaamo. Talvipuutarhan näyttelyihin on hyvä tutustua vaikkapa konserttien väliajoilla.

Lisää aiheesta muualla verkossa:

Art Room

Werstas

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *