Artikkeli: Uutiset 2013–2018

22.11.2013 klo 12:00

Lämpövoimala huolestuttaa Hervannassa

kuvateksti
Lämpökeskusta suunnitellaan  rakennettavan aivan Martinuskodin viereen. 

Teksti: PIRJO SAVONRAUTIA, kuvat: AARNO KARJALAINEN

Hervannassa tukiasuntojen viereen ollaan rakentamassa lämpövoimalaa. Hankkeesta on tehty kolme muistutusta, sillä asukkaat pelkäävät voimalan tuovan melu-, pöly- ja hajuhaittoja, tärinää sekä muita terveyshaittoja. Kysymyksiä ja huolta lisäävät lämpökeskuksen mahdolliset vikatilanteet ja onnettomuusuhat, jotka koskevat lähialueen muutakin asutusta.

Asukkaat ja asiakkaat ovat päihde – ja mielenterveyskuntoutujia, joille rauhallinen asuin- ja asiointipaikka on tärkeä hoidon edellytys. Kiinteistöosakeyhtiö Martinuskoti, Tampereen asumispäivystys- ja tukiasumisen yksikkö sekä Tampereen evankelis-luterilainen seurakuntayhtymä moittivat lämpökeskuksen sijoittamista aivan palveluasuntojen viereen. Muistutusten mukaan Martinuskodissa ja sen vieressä olevassa toisen toimijan omistamassa kiinteistössä asuu yhteensä noin 100 päihde- ja mielenterveyskuntoutujaa.

YRJA (ympäristö ja rakennusjaosto) käsitteli marraskuussa Tampereen Energiatuotanto Oy: ympäristölupahakemusta uudelle lämpökeskukselle. Keskus aiotaan rakentaa osoitteeseen Väkipyöränkatu 5, joka sijaitsee noin 50 metrin päässä Tampereen asumispäivystys- ja tukiasumisen vuokra-asunnoista. Kokouksessa asia jätettiin yksimielisesti pöydälle, joten se tulee käsiteltäväksi samanlaisena myöhemmin.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *