Artikkeli: Uutiset 2013–2018

21.11.2013 klo 18:15

Torkkola ehdolle EU-vaaleihin

Sinikka IMG_1701
Sinikka Torkkola haluaa reilumpaa työelämää myös Eurooppaan.

Teksti: TIINA JALAVA   Kuvat: PERTTI SALO, FIIA AATSINKI

Vasemmistoliiton Pirkanmaan piiritoimikunta päätti kokouksessaan esittää piirijärjestön varapuheenjohtajaa Sinikka Torkkolaa Vasemmistoliiton ehdokkaaksi EU-vaaleihin.

– Olen suostunut ehdokkaaksi, sillä minua kiinnostavat Euroopan unionin on mahdollisuudet lisätä kansalaisten hyvinvointia ja vähentää sosiaalista eriarvoisuutta. Pääluottamusmiehenä minua kiinnostavat keinot, joilla voidaan poistaa alipalkkaus ja työsyrjintä. Euroopan unionin maissa olisi annettava ammattiliitoille kanneoikeus, mikä mahdollistaisi kaikkein huonoimmassa asemassa olevien työntekijöiden oikeuksien ajamisen, perustelee Torkkola lähtöään eurovaaleihin.

– Terveyden ammattilaisena ja kunnallisena päättäjänä olen huolestunut unionin kilpailulainsäädännön vaikutuksista terveys- ja hoivapalveluihin. Kilpailusäädöksiä pitäisi minusta muuttaa niin, etteivät ne suosi kansainvälisiä suuryrityksiä vaan mahdollistavat julkisen ja pienten paikallisten yritysten palvelutuotannon. Eurovaalit ovat hyvä paikka käydä tätäkin keskustelua, jatkaa Torkkola ehdokkuusperustelujaan.

Torkkola työskentelee Tamperee yliopistossa viestinnän tutkijana ja pääluottamusmiehenä. Koulutukseltaan 53-vuotias Torkkola on yhteiskuntatieteiden tohtori ja sairaanhoitaja. Hän on syntynyt Akaan Viialassa. Torkkola on Tampereen kaupunginvaltuuston varavaltuutettu, ikäihmisten lautakunnan sekä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Sydänsairaalan hallitusten jäsen. Piirin varapuheenjohtajuuden lisäksi hän toimii Vasen Kaista –verkkolehden päätoimittajana.  Torkkola on myös Vasemmistoliiton puoluehallituksen jäsen. Vasemmistoliiton puoluevaltuusto päättää europarlamenttivaalien ehdokkaista seuraavassa kokouksessaan ensi viikonloppuna.

 

Etusivun artikkelikuva: PERTTI SALO

Kommentteja: 1

  1. On hyvä, että lisää uudistushekisiä naisia ilmaantuu EU-vaaliehdokkaaksi. Itsekin olen ilmottautunut Sinikan tukiryhmään. Teen myös töitä Li Anderssonille, ja lisäksi olen ilmoittatunut Hanna Sarkkisen kannattajaksi ja yhdyshenkilöksi Pirkanmaalle. Lisäksi teen ainakin Erkki Virtasen ja Kari Uotilan vaalityötä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *