Artikkeli: Uutiset 2013–2018

18.12.2013 klo 15:21

Poliisit eivät poista valtaajia

Senaattikiinteistö lisää Morkun vartiointia.
Senaattikiinteistö lisää Morkun vartiointia.

Tekti: VASEN KAISTA, kuvat: PERTTI SALO

Morkun valtaus sai keskiviikkona uuden käänteen. Senaatti-kiinteistö lähetti paikalle vartijat, jotka estivät hetkellisesti rakennukseen pääsyn. Paikalle tulleet poliisit ilmoittivat, että he eivät ainakaan toistaiseksi poista rakennuksesta ketään. Poliisit eivät myöskään vastanneet vartijoiden kysymyksiin, siitä voivatko vartijat poistaa valtaajat. Poliisi kehotti vartijoita kysymään ohjeita esimiehiltään.

Vartijoiden ja valtaajien välinen keskustelu sujui rauhallisesti. Vartijat tosin miettivät valtaajien poistamista. Yhden aikaan vartijatkin poistuivat paikalta. Myöhemmin iltapäivällä paikalle tulivat senaatttikiinteistön edustajat katsomaan tilannetta.

Senaatti-kiinteistöstä ei kerrota, miten vartijoita on ohjeistettu toimimaan. Senaatti-kiinteistön Tampereen aluepäällikkö Toni Rantanen on harmissaan tilanteesta. Hän totesi Vasemmalle Kaistalle, ettei hän halua puhua valtaamisesta vaan murtautumisesta.

– Emme ole täällä neuvottelemassa vaan katsomassa, mikä on tilanne. Tämä ei nyt ole mikään hyvä asia näin joulun alla,  toteaa Rantanen.

Senaattikiinteistön edustajat kävivät paikan päällä tapaamassa valtaajia. Morkkulaiset kertoivat olevansa valmiita vuokraamaan tilan. Senaattti-kiinteistön edustajat toistivat valtaajille kantansa, etteivät he neuvottele.

– Talo päätetty pitää tyhjänä niin kauan, kunnes kaava on valmis. Ja toinen juttu on se, että jos me vuokrataan tila, niin me vuokraamme kenelle tykkäämme, vastasi Rantanen valtaajille, jotka sinnikkäästi esittivät neuvottelemista.

Lisää aiheesta Vasemmalla Kaistalla:
Morkku on auki jälleen
Morkku on vallattu
Suunitelma: tavra-asema Morkun paikalle   

Kommentteja: 1

  1. Sivistyksessä on jo huomattu, että valtaajat pitävät rikokset, ja ilkivallan poissa kaavoitusta ja purkua odotellessa. Ei tule laskua välisiivouksista.
    Tosin yleinen tapa joskus on ollut lähettää ”virkavalta” hajoittamaan
    ikkunat, etteivät valtaajat viihdy. Itse valtaajathan yrittävät pitää
    paikan siistinä ja rauhallisena.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *