Artikkeli: Uutiset 2013–2018

1.12.2013 klo 12:46

Sairaanhoitopiiriä ei saa pilkkoa

Teksti: VASEN KAISTA, kuvat: KITI NEUVONEN

Vasemmistoliiton Pirkanmaan piirijärjestö otti piirikokouksessaan kantaa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin tulevaisuuteen. Lauantaina piirikokouksessa hyväksytyssä kannanotossa painotetaan, että Pirkanmaan sairaanhoitopiirin pitää kehittää yhtenä, koko Pirkanmaan kattavana organisaationa. Yhtenäinen organisaatio on ainoa toimiva keinona varmistaa hyvälaatuiset ja kattavat erikoissairaanhoidon palvelut kaikille pirkanmaalaisille. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kehittäminen yhtenäisenä julkisena palveluna on perusteltua sekä toiminnallisesti että taloudellisesti.

– Sairaanhoitopiirin tulee olla jatkossakin Pirkanmaan kuntien omistama. Vastuukuntamalli, jossa sairaala siirtyisi Tampereen kaupungille, vaarantaa sekä yliopistosairaalan että aluesairaaloiden kehittämisen. Tampere ei ole taloudellisesti niin vahva, että se pystyisi takaamaan yliopistollisen sairaalan toiminnalle välttämättömän ja kalliin infrastruktuurin ja teknologian kehittämisen, todetaan kannanotossa.

–Mäntän aluesairaalan tapainen näivettyminen ei saa toistua. Vammalan ja Valkeakosken aluesairaaloiden toimintaa on kehitettävä edelleen. Koko sairaanhoitopiirin hallintoa tulee kehittää niin, että päätöksenteossa kuuluvat paitsi omistajakuntien myös palveluiden käyttäjien ja henkilökunnan ääni entistä paremmin, muistuttaa piirijärjestön varapuheenjohtaja ja sairaanhoitopiirin hallituksen jäsen Sinikka Torkkola.

– Aluesairaaloiden irrottaminen sairaanhoitopiiristä omiksi, paikallisesti omistetuiksi yksiköikseen merkitsisi ensinnäkin julkisen omaisuuden valumista yksityisille yrityksille, joiden toimintaa ohjaa ensisijaisesti taloudellinen voitontavoittelu eivätkä alueen asukkaiden hoidon tarpeet. Toiseksi kiinteä yhteys yliopistosairaalan lääke- ja hoitotieteelliseen tutkimukseen ja koulutukseen on olennainen keino varmistaa ja kehittää hoidon laatua. Kolmanneksi irrallisina yksikköinä aluesairaaloiden mahdollisuudet rekrytoida ammattitaitoista henkilökuntaa heikkenisivät, sillä irrallisena aluesairaaloilla ei olisi samanlaisia tutkimus- ja koulutusmahdollisuuksia kuin yliopistosairaalan yhteydessä toimivalla aluesairaalalla, luettelee Torkkola syitä siihen, miksi sairaanhoitopiiri tulee säilyttää yhtenä kokonaisuutena.

Lue lisää piirikokouksesta Vasemmalta Kaistalta
Hyötynen jatkaa puheenjohtajana
Osa-aikatyön väärinkäyttö estettävä

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *