Artikkeli: Uutiset 2013–2018

30.11.2013 klo 10:45

Taloussynkkyys kansallista huvia

Ei näytä hyvältä, mutta lähtökohdat ovat sellaiset, että edessä olevista vaikeuksista selvitään, ellei itse sössitä, arvioi Aulis Ruuth kuntatalouden näkymiä.

Teksti: SINIKKA TORKKOLA, kuvat: KITI NEUVONEN

– Synkkien asioiden korostaminen saattaa olla kansallista huvia. Kuntien ja valtion omistamalla Kuntarahoituksella on edelleen kolmen A:n luottoluokitus ja se saa lainaa maailmalta edullisella korolla. Myös kuntien takauskeskus, joka takaa kuntien luotot, on 3A:n luottoluokitus, aloitti Aulis Ruuth puheensa Vasemmistoliiton Tampereen kunnallisjärjestön syyskokouksessa.

–  Ei meidän kunnat voi olla niin sipissä kuin väitetään, sillä kunnat toimivat vaikeuksista huolimatta,  jatkoi Vasemmistoliiton kunnallissihteeri Ruuth puheessaan.  Vaikka vaikeuksia on tulossa, niin ainakin kasvukeskusten kunnilla on niin hyvä taloudellinen pohja, että ne selviävät edessä olevista vaikeuksista. Syrjäseuduilla tilanne on toinen, ja syynä siihen on erityisesti väestön ikärakenne. Suurin kysymys on työllisyyden hoito, se on tärkeintä. Kunnille pitää saada omaa työllisyyspolitiikkaa.

Myös Ulla-Leena Alppi piti velkapuhetta pelotteluna ja liioitteluna, joka jähmettää päätöksentekoa:
–  Jossain vaiheessa alkavaa kasvua ei pitäisi etukäteen  haavoittaa liian suurilla leikkauksilla. Onneksi Tampereella ei ole lähdetty suuriin leikkauksiin vaan rakennetaan työllisyyspakettia.

Hoitajia lisää kotipalveluun

Apulaispormestari ja vasemmiston valtuustoryhmän puheenjohtaja Mikko Aaltonen pureutui kaupungin ensi vuoden talousarvioon. Neuvotteluissa saatiin sovittua, ettei kaikkea tulojen vajetta kateta menoleikkauksilla vaan myös tuloja lisätään korottamalla veroja.

Apulaispormestarina sosiaali- ja terveyspalveluista sekä ikäihmisten palveluista vastaavalla Aaltosella oli myös hyviä uutisia. Kaupunki lisää

Toimeentulotukiasiakkaiden palvelu on parantunut, nyt ollaa lainmukaisella tasolla, totesi Ulla-Leena Alppi.
Toimeentulotukiasiakkaiden palvelu on parantunut. Nyt ollaan lainmukaisella tasolla, totesi Ulla-Leena Alppi.

kotipalvelun henkilökuntaa ja perustaa viisi uutta lääkärin tointa, mikä parantanee palveluja. Myös menot vähenevät, sillä kalliita vuokralääkäreitä ei enää tarvita.

Sirén jatkaa puheenjohtajana

Kokouksessa käytiin pitkä ja monipolvinen keskustelu kunnallisjärjestön jäsenmaksuista. Osa kokousväestä olisi halunnut jäsenjärjestöille jäsenmaksun, osa ei. Keskustelun jälkeen kokous antoi uudelle kunnallistoimikunnalle tehtäväksi selvittää jäsenmaksun perimisen edellytykset ja vaikutukset.

Kunnallisjärjestön puheenjohtajana jatkaa Jouni Sirén ja varapuheenjohtajana Anne Karinen. Muut kunnallistoimikunnan jäsenet ovat Ilkka Hirvi, Timo Lahtinen, Jani Salminen, Veera Repo, Annu Toljola, Ari Jalava, Pirjo Savonrautia, Markku Tuomaala ja Pyry Urhonen. Varajäseniksi valittiin Kiti Neuvonen, Sinikka Torkkola ja Veijo Laitinen.

Lue lisää Vasemmalta Kaistalta:

Lisäämällä veroja palvelut olisi turvattu
Apua ahdinkoon?  Ei Kiitos.
Valtuutettu  Jutila: Paketissa hyvää ja huonoa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *