Artikkeli: Uutiset 2013–2018

14.12.2013 klo 09:42

Vasemmiston työllisyysaloite läpi Ylöjärvellä

Ylöjärven vasemmiston
Ylöjärven vasemmiston valtuustoryhmä Rauno Kesseli, Liisa Schali, Anssi Repo ja Leena Mäkinen haluvat turvata nuorisokeskus Metziksen toiminnan jatkumisen.

Teksti: VASEN KAISTA, kuvat: RAUNO KESSELI

Ylöjärven vasemmiston valtuustoryhmän esitys, ettei työllistettävien palkkaukseen tarkoitettuja määrärahoja leikata hyväksyttiin valtuuston kokouksessa äänin 28–22. Äänestyksestä oli yksi poissa.

– Pidämme erittäin huolestuttavana sitä, ettei työllisyys ei näytä paranevan ja mikä pahinta nuorisotyöttömyys on kasvanut hälyttävän korkealle tasolle. Ylöjärven kaupunki voi vaikuttaa työllisyyteen lähinnä elinkeinopolitiikkansa kautta. Tärkeä osa tätä politiikkaa on turvata tonttimaata ja toimitiloja uusille yrityksille kaupungissamme. Tämän lisäksi kaupungin on toiminnallaan edistettävä sitä, ettei syrjäytymiskehitystä tapahdu, perusteli valtuustoryhmän varapuheenjohtaja Rauno Kesseli ryhmäpuheenvuorossa työllisyysmäärärahojen tärkeyttä.

– Viimeaikaiset tapahtumat muun muassa itsenäisyyspäivien yhteydessä osoittavat, ettei kaikilla mene hyvin. Tuomitsen väkivallan ja ilkivallan näissä tapahtumissa, mutta samalla muistutan, että tällaiset mielenilmaisut ovat merkki eriarvoistumisen kasvusta. Se on saatava pysähtymään. Erityisen vaarallista on nuorten näköalattomuuden kasvu. Meidän on omilla toimillamme autettava niitä nuoria ja miksei vanhempiakin, jotka ovat putoamassa turvaverkkojen läpi. Näitä turvaverkkoja me emme saa heikentää, vaan niitä pitää vahvistaa. Nuorisokeskus Metziksen toiminnan jatkaminen on tärkeää, totesi Kesseli.

 Veroprosenttia olisi voinut nostaa enemmänkin

Vasemmistoliiton valtuustoryhmä pitää Ylöjärven ensi vuoden talouarviota peruspalvelujen tason laskun budjettina. Ryhmän mukaan peruspalvelujen tason lasku olisi ollut vältettävissä, jos veroprosenttia olisi korotettu yhdellä prosenttiyksiköllä nyt päätetyn 0,75 sijaan.

– Täytyy muistaa, että kunnan tehtävänä on huolehtia kaikkein heikoimmassa asemassa olevien hyvinvoinnista. Tästä syystä emme hyväksy muun muassa toimeentulotuen harkinnanvaraisen tuen leikkaamista emmekä työllistettävien määrän vähentämistä, totesi Kesseli.

Valtuustoryhmä arvostelee toiminnallisten ja rakenteellisten muutosten tekemisen tapaa. Kiire ja huono valmistelu näkyvät esimerkiksi perhetukikeskus Kiiruksen lopettamisesityksessä. Vasemmistovaltuustoryhmä katsoo, ettei Kiiruksen toimintaa  pidä ajaa alas vaan henkilökunnalle on annettava mahdollisuus osoittaa toiminnan tuloksellisuus.

Valtuustoryhmä kritisoi budjettivalmistelua myös siitä, että talousarviota on tehty lyhytnäköisesti vain talouden näkökulmasta ja unohdettu mahdollisuudet vaikuttaa tulevaisuuteen. Ryhmän mukaan panostamalla ennalta ehkäisevään toimintaan nyt, voitaisiin tulevaisuudessa saada aikaan säästöjä kaupungin taloudessa.

Pieni valonpilkahduskin Ylöjärven ensi vuoden talousarviossa on. Kaupungin henkilöstöä ei tarvitse lomauttaa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *