Artikkeli: Uutiset 2013–2018

24.1.2014 klo 10:49

JHL:n vasemmisto patistaa yhdistysaktivointiin

Teksti ja kuvat:  JAANA MÄKINEN

Aktiiveja lisää yhdistystoimintaan, työsarkaa riittää suomalaiseen hyvinvointiin ja parempaan työelämään kaikkien vaalien alla, välissä ja jälkeen. Näitä asioita pohtivat myös eurovaaliehdokas Sinikka Torkkola sekä JHL:n keskustoimistosta järjestötoimitsija Laura Tuominen paukkuvilta pakkasilta Plevnan suojissa.

 Vasemmalla kaistalla kohti eurovaaleja

Nyt oma väki liikkeelle, jotta saamme viime vaaleissa tipahtaneen paikan EU:hun. Vasemmistoliiton äänistä uupui  alle kolmen tuhatta ääntä, jotta yksi europarlamentaarikko olisi valittu.  Tähän tähtää omalta osaltaan myös tutkija sekä Vasen Kaista -verkkolehden päätoimittaja Sinikka Torkkola, ainoana vasemmistolaisena ehdokkaana Pirkanmaalta, vieraillessaan Pirkanmaan JHL vasemmiston kokouksessa kuluvan viikon torstaina.

Vaalikampanjastaan Torkkola nosti esiin muun muassa  terveydenhuollon ja kilpailulainsäädännön;
– Pystymmekö me vaikuttamaan pieniin yritystoimintoihin EU:ssa? – Miksei julkinen terveydenhuolto voisi myydä palveluita ulkomaalaisille ja saada näin tuloja omien palveluiden rahoittamiseen? Tämä tietenkin edellyttää, että palveluita on riittävästi tarjolla Suomessa asuville.

Toinen tärkeä teema Torkkolalla on työntekijän asema, johon kuuluu mm. elämä, hyvinvointi, palkat ja työ. Toki muutakin teemaa löytyy, mutta asia kerrallaan. Vaalikampanjointia kannattaa seurata lehdistä ja verkkolehdestä ja kannustaa kaikkia äänestämään omaa ehdokastaan.

 Vasen Kaista–verkkolehti – tärkeä foorumi

Kirjoittajia mukaan vapaaehtoistiimiin, toivotti päätoimittaja Torkkola. Vasemmiston verkkolehti on pirkanmaalaisten vasemmistolaisten (myös sitoutumattomien) uutiskanava ja yhteiskunnallisen keskustelun paikka. Verkkolehti toimii myös tiedottavana mediajulkaisuna, johon voi ilmoittaa tulevat tapahtumat ja kokoukset. Keskustelut voivat olla poliittisia tai muuten vaan päivänpolttavia, ympäri Pirkanmaata itselle tärkeitä aiheita.

EU-vaalien tärkeys myös JHL:läisen silmin

Järjestötoimitsija Laura Tuominen toi esiin myös palkansaajajärjestöjen kiinnostuksen EU-vaaleihin. Uusi lomalain uudistushan on lähtöisin EU-lainsäädännöstä, joten jotain hyvääkin siellä voidaan saada aikaan, JHL korostaa vaalikampanjoissaan, kuten muutkin liitot, omia keskeisiä heille tärkeitä asioitaan.

Toimintaympäristönä JHL  on välttynyt suuremmilta irtisanomisilta. Vaikka kuutisenkymmentä kuntaa on päätynyt yt-neuvotteluihin, on selvitty pääsääntöisesti eläkejärjestelyin, toki vähennys työntekijämäärissä on luonut paikoin työmäärän kasvua.

Lopuksi Tuominen toivoo aktivointia työpaikoilla yhdistystoimintaan. Aktiivin on mentävä jäsenten luokse, toimijoita tarvitaan lisää. Häneen saa olla myös yhteydessä asian kuin asian johdosta.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *