Artikkeli: Uutiset 2013–2018

20.2.2014 klo 07:52

Kuntakapinaa Pirkkalassa – äänestys itsenäisyydestä?

Valte katsoo itsenäistä Pirkkalaa (kuva: Jouni Kallioluoma)
Valte katsoo itsenäistä Pirkkalaa

Teksti ja kuva: JOUNI KALLIOLUOMA

Pirkkalassa vastustetaan kokoomusjohtoista kuntauudistusta ja vaaditaan kansanäänestystä. Maantaina asiasta jätettiin valtuustoaloite.
– Suomen hallitus haluaa kuntauudistusunelmassaan käyttää lupauksistaan huolimatta edelleen kuntien pakkoliittämiskorttiaan ja vähättelee näin tehdessään kuntien perustuslaillisia itsemääräämisoikeuksia, todetaan aloitteessa.

–  On välttämätöntä, että Pirkkalassa, kuten muissakin Suomen kunnissa, reagoidaan jollakin konkreettisella tavalla hallituksemme harjoittamaa itsevaltaista ja kuntien mielipiteitä ylenkatsovaa kuntauudistuspolitiikkaa kohtaan. Nyt kunnat pakotetaan täyttelemään lippuja ja lappuja, joissa kysymykset on jo ennalta asetettu niin, ettei kyselyn tai sen taustalla olevan esityksen mielekkyyteen voi ottaa kantaa,  korostetaan aloitteessa toiminnan tärkeyttä

– Ehdotamme paljon puhutun ja mainostetun kansalaisten osallistuvan lähidemokratian nimeen, että Pirkkalassa järjestetään neuvoa-antava kansanäänestys koskien Pirkkalan kunnan säilymistä nykyisen kaltaisena aidosti itsenäisenä kuntana. Ehdottamamme kansanäänestyksen vaihtoehdot olisivat itsenäinen Pirkkalan kunta tai liittyminen Tampereeseen,  esitetään aloitteessa.

Aloitteen ensimmäinen allekirjoittaja Pirkkalan vasemmiston valtuutettu Harri Aalto toteaa, että kansanäänestyksen voisi järjestää toukokuussa pidettävien EU-vaalien yhteydessä. Näin kansanäänestyksen kustannukset eivät nousisi taloudellisessa mielessä kovinkaan mittaviksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *