Artikkeli: Uutiset 2013–2018

27.2.2014 klo 08:21

Vasemmistolle ennustetaan eurovaalivoittoa

Mielipidemittausten ennustama vaalivoitto pistää Sinikka Torkkolankin suun muikeaksi.
Mielipidemittausten ennustama vaalivoitto saa Sinikka Torkkolankin suun muikeaksi.

Teksti: VASEN KAISTA, kuvat: AARNO KARJALAINEN

Uusimpien mielipidemittausten mukaan Euroopan vasemmistopuolueille on tulossa vaalivoitto. Viimeisimmän mielipidemittauksen mukaan vasemmiston puolueiden kannatus on 7,5 prosenttia.  Vaaleissa kannatus toisi yli 20 paikan lisäyksen ja ryhmittymä nousisi neljänneksi suurimmaksi parlamentissa. Helmikuussa mitattu kannatus on 2,9 prosenttiyksikköä suurempi kuin edellisissä eurovaaleissa.  .

Suomessa vasemmiston tavoitteena on saada vaalivoitto ja vähintään yksi paikka europarlamenttiin. Edellisissä vaaleissa vasemmiston paikka europarlamentissa jäi parin tuhannen äänen päähän. Oli ilmeistä, että vasemmiston kannattajat jättivät äänestämättä.

– Vaikka Euroopan unioni tuntuu monelle vieraalta, niin se on lähempänä kuin huomaammekaan. Unioni vaikuttaa arkeemme. Esimerkiksi harmaata taloutta ei yhden maan toimilla saada kuriin vaan siihen tarvitaan maiden yhteisiä toimia, kuten verotietojen vaihtoa.  Harmaan talouden on arvioitu kattavan kolmanneksen koko Euroopan unionin bruttokansantuotteesta.  Harmaan talouden saaminen valoisalle puolelle veroja maksamaan paikkaisi monen maan taloutta ja toisi lisää rahaa hyvinvointipalveluihin. Vasemmiston ennustettu vaalimenestys merkitsee entistä parempia mahdollisuuksia vaikuttaa, pohtii  Pirkanmaan vasemmiston eurovaaliehdokas Sinikka Torkkola  kevään vaalien merkitystä.

 Kampanjat käynnistyvät ympäri maata

Vasemmisto valmistautuu tuleviin eurovaaleihin ympäri maata.  Lähes kaikki ehdokkaat on viime marraskuun puoluevaltuustossa nimetty.  Keskiviikkona Torkkolan tukiryhmässä suunniteltiin tapahtumia ja mietittiin teemoja.

– Sinikan kalenteri täyttyy ihan itsestään, jotenkin helposti. Helppous johtuu Sinikan ja itseni kokemuksesta järjestää vaaleja, kuvailee Niina Koivuniemi, joka vaalipäälliköi  Torkkolan eurovaalikampanjaa.

– Sinikan kanssa on ihana tehdä työtä. Tämä eurovaaliehdokas on iloinen eikä stressaa pienestä, vaikka tulee  päällekkäisyyksiä tai pikku ongelmia. Rahaa ja aikaa tarvittaisiin lisää, niin kuin joka kampanjassa.   Tukiryhmä toimii aktiivisesti. Ehkä jopa hieman malttia voisi tukijoukoilta nyt pyytää. Aikaa nimittäin vaaleihin vielä on ja voimia sekä ideoita täytyy säästää loppusuoralle, jatkaa Koivuniemi.

Palvelualojen ammattiliiton Pamin aluepäällikkö Koivuniemi kuvailee ay-jyrän ja tutkijan yhteistyötä mutkattomaksi.
– Yhdistelmä on uskomattoman sujuva. Meitähän yhdistävät aate ja ammattiyhdistysliike. Sinikkahan on myös pääluottamusmies.

Lisää aiheestaä Vasemmalla Kaistalla:
Torkkola ehdolle EU-vaaleihin

 Lisää aiheesta muualla verkossa:
Europarlamentin  puoluiden kannatusmittaus, PollWatch 2014 (englanniksi)
Sinikka Torkkola verkkosivut
Kamapanjakalenteri

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *