Artikkeli: Uutiset 2013–2018

10.2.2014 klo 10:21

Vasemmistonuoret: oma koti on liian kallis

Vasemmistonuorten puheenjohtaja Li Andersson ei hyväksy Tampereen opiskelija-asuntosäätiön päätöstä olla hyväksymättä maksusitoumusta takuuvuokraksi.
Vasemmistonuorten puheenjohtaja Li Andersson ei hyväksy Tampereen opiskelija-asuntosäätiön päätöstä olla hyväksymättä maksusitoumusta takuuvuokraksi. Andersson ja vasemmistonuorten Oma koti liian kallis -kampanja vierailivat Tampereella lauantaina.

Teksti: VEERA REPO, kuvat: PYRY URHONEN

Vasemmistonuorten asuntopoliittisen kampanjan kiertueasuntoauto parkkeerasi lauantaina Tampereen Keskustorille. Oma koti liian kallis -kampanjallaan Vasemmistonuoret vaatii muun muassa lisää julkista vuokra-asuntotuotantoa, valtiollista rakennusliikettä, vuokrakattoa, selkeyttä vuokralaisten oikeuksiin ja asuntotakuuta. Puheenjohtaja Li Anderssonin johdolla ja paikallisten aktiivien avustuksella kampanja on viety eri puolille Suomea. Ennen Tamperetta asuntoauto oli ehtinyt pysähtyä jo kahdeksalla paikkakunnalla, ja edessä on vielä kolmetoista  etappia.

Kahvittelun lomassa Keskustorilla jaettiin tietoa kampanjasta ja keskusteltiin paikallisista asumiseen liittyvistä kysymyksistä. Erityisen paljon keskustelua herätti  Tampereen seudun opiskelija-asuntosäätiön (TOAS) linjaus, että sosiaalitoimen maksusitoumus ei enää kelpaa vuokratakuuksi. Toimitusjohtaja Timo Lehdon mukaan sosiaalitoimen asiakkaat voivat hankkia asuntonsa muuta kautta. Vasemmistonuorten puheenjohtaja Li Andersson pitää TOAS:n johtoryhmän päätöstä käsittämättömänä.
– Se asettaa opiskelijat räikeän epätasa-arvoiseen asemaan keskenään. Opiskelijoiden taloudellinen tilanne on usein epävarma ja vaihteleva. Sosiaalitoimen asiakkuus ei tarkoita, etteikö opiskelija voisi olla luotettava vuokralainen. Juuri tällaisia epäkohtia haluamme kampanjallamme nostaa esiin,  Andersson kommentoi.

Lue aiheesta lisää Vasemmalta Kaistalta

Toas tylynä:maksusitoumus ei kelpaa takeena

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *