Artikkeli: Uutiset 2013–2018

10.2.2014 klo 08:21

Minna Minkkinen aloittaa vaalityöntekijänä

Minna Minkkinen astuu Pirkanmaan vasemmiston vaalityön ruoriin maaliskuun alussa. Kuva on otettu Keski-Tamperereen Näsijärven risteilyllä viime elokuussa.
Minna Minkkinen astuu Pirkanmaan vasemmiston vaalityön ruoriin maaliskuun alussa. Kuva on otettu Keski-Tamperereen Näsijärven risteilyllä viime elokuussa.

Teksti: TUULA LINNUSMÄKI, kuvat:  PERTTI SALO, JIRI NIEMINEN

Vasemmistoliiton Pirkanmaan piirihallitus valitsi vaalityöntekijäksi Minna Minkkisen. Minkkinen aloittaa työt maaliskuun alussa ja työsuhde kestää kevään 2015 eduskuntavaaleihin asti. Tehtävään hakijoita oli seitsemän, joista kolmea haastateltiin.

Lauantaina kokoontunut piirihallitus pohti ryhmätöiden avulla piirin johtotyön kehittämistä. Kaikki ryhmät olivat sitä mieltä, että kannanottoja poliittisiin kysymyksiin ja  ajankohtaisiin asioihin pitää lisätä. Päätettiin, että jokaiseen piirihallituksen kokoukseen valmistellaan kannanotto. Tällä hetkellä päivänpoliittisia aiheita ovat muun muassa kuntauudistus, sosiaali- ja terveysuudistus, maakuntakaava, eläkeuudistus ja työllisyys.

Lisäksi sovittiin, että Pirkanmaan poliittista tilannetta seurataan pitämällä tiivistä yhteyttä sekä yksittäisiin jäseniin että kunnallisjärjestöihin ja puolueosastoihin.  Viime syksynä pidetty kuntapäivä järjestetään tulevaisuudessa kerran vuodessa. Piirihallituksen ja koko maakunnan välistä yhteistyötä voidaan tiivistää järjestämällä piirihallituksen kokouksia myös muualla kuin Tampereella.

Työnsä juuri aloittanut piirihallitus oli sitä mieltä, että piirihallituksen kokouksissa pitää olla riittävästi aikaa keskustella niin valtakunnallisista kuin kuntapoliittisistakin kysymyksistä.  Aikaa keskustelulle voidaan järjestää teemakokousmallilla, jolloin jokaisessa kokouksessa on yksi erityisteema keskustelun ja kannanottamisen aiheena.

Piirihallitus päätti tarttua rivakasti Pirkanmaan asioihin. Kuvassa Anssi epo, Jari Salmi, Tuula Linnusmäki ja Veijo Laitinen
Piirihallitus päätti tarttua rivakasti Pirkanmaan asioihin. Kuvassa Anssi Repo, Jari Salmi, Tuula Linnusmäki ja Veijo Laitinen

Uusi piirihallitus kehittää työtään ottamalla aiempaa aktiivisemmin osaa puolueen päätöksentekoon ja tekemällä aloitteita puoluehallituksella. Myös puoluevaltuutettujen ja piirihallituksen yhteydenpitoa lisätään.  Syksyllä ja keväällä, ennen puoluevaltuuston kokouksia järjestetään avoin kokous, jossa käsitellään puoluevaltuuston kokousasioita.

 Lue lisää aiheesta Vasemmalta Kaistalta

Piirihallituksen uudet jäsenet uutisesta: Hyötynen jatkaa piirin puheenjohtajana

Aiheesta lisää muualla verkossa

Pouluevaltuuston  ja -hallituksen jäsenet Vasemmistoliiton sivulla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *