Artikkeli: Kaistapää 2013–2018

13.3.2014 klo 08:32

Demokraattinen vaihtoehto Krimin kysymykseen

Kaistanpaa, kuva Heinari 2013KAISTAPÄÄ

Olemme seuranneet sydän kurkussa Ukrainan tilannetta viime aikoina. Viimeisin jännitysmomentti liittyy Ukrainan ja Venäjän väliseen kissanhännänvetoon Krimin niemimaan isännyydestä.

Nyt puuhaillaan kansanäänestystä Krimille. Höpö, höpö, sanon minä! Tuollainen kansanäänestys on turhanaikaista näpertelyä eikä johda yhtään mihinkään. Vaalitarkkailijoiksi houkutellaan erilaista porukkaa, jonka validiteetista, reliabiliteetista, selibaatista ja muista hyödyllisistä ominaisuuksista tuskin on saatavissa asiallista tietoa.

Kaikkien rauhanrakentajien ja kriisinhallitsijoiden sankari – Suomi – voisi tässä vaiheessa puhaltaa pelin poikki ja tarjota vahvassa demokraattisessa perinteessään teräsbetonoidun auttavan kätensä.

Meillähän täällä on keksitty lopullinen ratkaisu kaikkiin ihmiskuntaa vuosituhansia vaivanneisiin aluekiistoihin, jotka ovat monin paikoin johtaneet yhä uusiin sotiin, verenvuodatukseen, hien ja kyynelten vuodatukseen ja kertakaikkiseen epäjärjestykseen.

Suomalainen patenttiratkaisu tällaisiin kiistoihin on tietysti alueäänestysmalli! Mikä järjen ja viiltävän logiikan vastaansanomaton riemuvoitto se onkaan. Meillä tätä on tietysti pienenä maana ajateltu vain osaksi kuntien yhdistymiskipujen ratkaisua, mutta sama menetelmä sopii globaalimpiinkin kuvioihin.

Eli siis; Krimin kohtalo ratkaistaan lopullisesti ja demokraattisesti tietysti niin, että kiistakumppanit Ukraina ja Venäjä järjestävät yhteisen kansanäänestyksen siitä, kuuluuko Krimin niemimaa Venäjälle vai kuuluuko se Venäjälle. Enemmistön äänet voittavat demokratiassa ja enemmistö on aina oikeassa. Näin tästä ongelmasta päästään kertaheitolla eroon, pyssyjä ei tarvita ja pörssit voivat taas jatkaa rauhassa nousuaan.

Sitten tietysti voidaan odotella, mitä Kiinalla mahdollisesti olisi mielessään. Suomalainen innovaatio-osaaminen rulettaa!

Kommentteja: 1

  1. Oikein hyvä idea tuo Ukrainan ja Venäjän yhteinen kansanäänestys, siinä demokratia toteuttuu mallikkaasti, aivain samoin kuin meillä ministeri Virkkusen heittämä ajatus jäsrjestää Tampereen seudulla paljon kiitosta saanut aluellinen kansanäänestys siitä ,pitääkö kaikki Tampereen ympätistökunnat liittää tamperelaisten mielestä Tampereeseen? Eikun piti kirjoittaa ympäristökuntien asukkaiden mielestä pitääkö liittää, annas olla kun vähän tuumaan, en taida tietääkään kenen mielestä pitää liittää mihin, mutta ministeri Virkkunen sanoi, että tämän tapainen seudullinen kansanäänestys on Suomalaista demokratiaa parhaimmillaan, ei kannata itse tuumata , sillä kyllä ministeri on sen jo tuumanut.Parasta taitaa olla ottaa kuppi Costaricaa maidolla.

    Meinas mennä kahvi väärään kurkkuun, kun tuli äsken mieleen, että entä jos Venäjä haluaa, että meilläkin täällä Suomessakin pidetää yhteinäinen kansanäänestys Venäjään liittymisestä.Ja ei kai tätä kansanäänestystä vastustaakaan voi, kun sehän suomalaisen nykydemokratian mukaista toimintaa ministeri Virkkusenkin mielestä.Täytyy varmuuden vuoksi lähteä hamstraamaan kahvia kaupoista, niin on ainakin sitten kahvia varalla ja täytyisköhän ottaa muutama kilo sokeriakin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *