Artikkeli: Uutiset 2013–2018

29.5.2014 klo 08:38

Ratikka kulkemaan Pispalan valtatietä

Ratikka miekkari kuva Pentti Hänninen
Ensimmäinen Pispalan ja Keskustan väliä kulkeva ratikka kastettiin juhlamenoin kaupungintalon edustalla maanantaina.

Teksti: SINIKKA TORKKOLA, kuvat: PENTTI HÄNNINEN

Tampereen kaupungin suunnitelmat rakentaa ratikkareitti  Paasikiven-Kekkosen tietä mukaillen ei miellytä kaikkia. Pispalaiset tahtovat raitiotien kulkemaan Pispalan valtatietä.  Pispalan ystävät -kansanliike keräsi lähes 4000 nimeä adressiin, jossa kannatetaan raitiotien linjaamista Pispalan valtatien reitille. Adressi luovutettiin Tampereen kaupungin valtuustolle maanantaina. Valtuusto käsittelee raitiotiesuunnitelmaa kesäkuun kokouksessaan.

Adressin allekirjoittaneet pitävät Pispalan valtatietä kulkevaa  reittiä kaupunkilaisia paremmin palvelevana vaihtoehtona, sillä sen varrella on  Tipotien terveysasema ja useita  kouluja. Lisäksi Pispalan reittiä on mahdollista jatkaa Länsi-Tampereelle.  Pispalan reitin puolustajat eivät pidä Paasikiventien reitin perusteluja riittävinä.
– Hieman nopeampi matka-aika ei ole kansalaisille merkittävä, Pispalan reitti saa paljon kannatusta myös Lielahden asukkailta. Suuri osa kaupunkilaisia myös epäilee koko raitiohankkeen kannattavuutta ja tarpeellisuutta, toteavat Pispalan valtatietä kulkevan vaihtoehdon puolustajat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *