Luostarisen elokuvissa katsotaan arkea toisin

Koulun vessan omistajasta syntyy sanaharkka.
Koulun vessan omistajasta syntyy sanaharkka.

Teksti: VASEN KAISTA, kuvat kaapattu Siat-elokuvasta
Siat-elokuva on 16-vuotiaan  tamperelaisen Vertti O. Luostarisen uusin elokuva.  Neliminuuttinen Siat- elokuva on julkaistu  YouTube-kanavalla. Elokuva esitettiin yleisölle Tampereella aiemmin keväällä. Luostarinen on tehnyt yli 170 elokuvaa, joista seitsemän on täyspitkiä.

– Elokuvat versovat usein arkisista asioista. Siat-elokuvassa se tuli havainnosta, jonka tein kouluni Tamperen yhteiskoulun lukion miestenvessassa: ihmiset viettivät siellä aikaa ja puhuivat toisilleen. Se oli minusta hämärää ja poikkeavaa, joten siinä oli ainekset elokuvaan. Ihmisethän yleensä menevät vessaan vain ulostamaan eivätkä ota siellä edes katsekontaktia toisiin, kuvaa Luostarinen, jota on  luonnehdittu nuousevaksi autuer-elokuvaohjaajaksi,  uusimman elokuvansa taustoja.

Kysymykseen, mitkä  viisi elokuvaa ovat mielestäsi sellaisia, että kaikkien pitäisi ne nähdä?  Luostarinen vastaa: Bela Tarr: Torinon hevonen, Fritz Lang: Tohtori Mabusen testamentti, Luis Buñuel: Porvariston hillitty charmi, Andrei Tarkovski: Uhri ja Stanley Kubrick: 2001: Avaruusseikkailu

Tampereella kesälomaansa viettävä Luostarin lomanviettovinkki on totta kai Arthouse-elokuvateatteri Niagara. Kaksi muuta vinkkikohdetta onkin sitten hieman epätavallisempia:
– Lentävänniemessä on vanhoja hylättyjä taloja, jotka varmaan kohta puretaan pois. Ne kannattaa nähdä kun ne vielä ovat olemassa. Tampereen Sokoksen lähellä olevan Lidlin ulkopuolella kulkee kaupungin kiinnostavimman näköistä porukkaa. Käyn hakemassa sieltä inspiraatiota, listaa Luostarinen kiinnostavia kesätekemisiä.

Lisää aiheesta muualla verkossa

Siat-elokuvan YouTube.kanavalla 

Verttipicturesin FB-sivut

Leave a Reply