Artikkeli: Uutiset 2013–2018

13.6.2014 klo 14:54

Vaasan leipurit eivät leivo ensi sunnuntaina

- Lähellä leivottu lämin leipä on paras vastaus kuluttajan tuoreen leivän tarpeeseen, toteaa pääluottamusmies Tiina Heinose
– Lähellä leivottu lämmin leipä on paras vastaus kuluttajan tuoreen leivän tarpeeseen, toteaa pääluottamusmies Tiina Heinonen

Teksti: SINIKKA TORKKOLA, kuva: HARRI KAPANEN

Vaasan Tampereen leipomon työntekijät eivät hyväksy työnantajan päätöstä keskittää vaalean ruokaleivän valmistus Vantaan yksikköön. Leipomotyöntekijät aloittavat vuorokauden pituisen mielenilmauksen sunnuntaiaamuna kello kuusi. Maanantaiaamuun asti jatkuvan mielenilmauksen aikana työntekijät pidättäytyvät työvuoroista.

Vaasan leipomo perustelee keskittämistä pakatun leivän menekin vähenemisellä ja myymälöissä paistetun leivän oston lisääntymisellä. Työntekijät pitävät työnantaja perusteluja ontuvina.
– Vaalean ruokaleivän valmistuksen keskittäminen Vantaan yksikkkön tarkoittaa, että työnantaja vastaa kuluttajan tuoreen leivän tarpeeseen vanhentamalla pakattua leipää. Tämä mahdollistaa pakatun leivän myynnin laskun jatkumisen Tampereen leipomon toimitusalueella.  Työnantajan olisikin pitänyt toimia ihan päinvastoin ja lisätä paikallista tuotanto ja tuottaa lähellä leivottua lämmintä leipää kuluttajien pöytään, toteaa Vaasan Tampereen leipomoiden pääluottamusmies Tiina Heinonen.

Tampereen leipomon leipomotyöntekijät eivät  myöskään hyväksy työntantajan päätöstä irtisanoa yksitoista leipomotyöntekijän

Kommentteja: 2

  1. Minä en ymmärrä sitä, miksi yritys ei voi rationalisoida tuotantoaan. Vaihtoehto kannattomalle tuotannnolle on konkurrsi. Myös meidän vasemmistossa on hyväksyttävä markkinatalouden julmat lait. Toinen asia on tietenkin työehtosopimusten noudattaminen.

    Nyt noudatettu vasemmistolainen poliikka, kiitos puheenjohtajan, on luonut hyvät edellytykset, myös kannatuksen kasvuun.

    1. Vaasan omistaja, ulkomainen sijoitusyhtiö imee kaiken aikaa voittoja ja Vaasan kehitys uhkaa taantua tilapäistenkin levikkimenetysten takia. Fazer puolestaan käyttää osan voittojaan investoihein ja tuotesuunnitteluun. Meille suomalaisille ei ole ollut hyväksi viimeisen 20-vuoden aikana tapahtunut leipomoiden keskittyminen, mm. kahvi- ja konditoriatuotannon määrä ja taso ovat miltei romahtaneet. Surulla seuraan alan tilannetta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *