Artikkeli: Uutiset 2013–2018

29.7.2014 klo 13:24

Valkeakoskella hikoiltiin hyvässä seurassa

Valkeakosken työväenmusiikkijuhlat kokosivat jälleen yhteen ammattiyhdistysliikkeen aktiiveja iloisessa festaritunnelmassa. Työväenmusiikkijuhlia päästiin juhlimaan tänäkin vuonna hikisessä helteessä. Pirkanmaan Vasemmistoliitto oli Kuva_12yhdessä Vasemmistoliiton kanssa tapahtumatorilla perjantaina ja lauantaina. Vasemmistoliiton teltalla pääsi tänä vuonna osallistumaan punaisen Jopo polkupyörän arvontaan. Leikkimielisissä arvonnassa kysyttiin muun muassa mitä tekisi diktaattorina. Vastausvaihtoehtoina oli köyhyyden poistaminen, maallisen mammonan haaliminen ja verojen alentaminen. Suurin osa vastaajista olisi diktaattorina poistanut köyhyyden. Yksi kolmasosa oli valmis alentamaan verotusta. Jopoarvontaan osallistui lähes tuhat festarikävijää. Jopo arvottiin lauantaina ja sen onnellinen omistaja löytyy Tampereelta.

Ammattiliitto Pro –järjesti työelämäaiheisen paneelin, jossa puheiden sijaan osallistujat saivat esittää omavalintaisen lauluesityksen. Vasemmistoliiton varapuheenjohtaja, tamperelainen Kalle Hyötynen lauloi Palefacen Helsinki-Shangi-La. Saatesanoissa Hyötynen korosti kappaleen kertovan karua Suomen nykytilaa. Kansanedustaja Jari Myllykoski lauloi koskettavan punaorvon valan. Myllykoski vaihtoi kappaleen viime tipassa, koska näki sen edustavan enemmän maailman nykytilaa, vedoten muun muassa Gazan kammottavaan tilanteeseen.

Vasemmistoliiton teltalla vierailivat myös kansanedustajat Aino-Kaisa Pekonen Riihimäeltä ja Anna Kontula Tampereelta.

Kuva_10
Kuvassa vasemmistoliiton puoluesihteeri Marko Varajärvi

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *