Artikkeli: Uutiset 2013–2018

29.8.2014 klo 09:19

Sääksmäen vanhainkoti halutaan säilyttää

Vasemmistoliitto pitää suotavana, että vanhuksille on tarjolla edelleen myös vanhainkotipaikkoja.
Vasemmistoliitto pitää suotavana, että vanhuksille on tarjolla edelleen myös vanhainkotipaikkoja.

Teksti: HARRI ASIKAINEN, kuvat: JOUKO HURU
Vielä pari vuotta sitten Valkeakoskella oli kaksi vanhainkotia. Vuonna 2012 lakkautettiin Palmurinteen vanhainkoti ja asukkaat siirrettiin uuteen tehostetun palveluasumisen yksikköön, Väinämöiseen. Nyt myös ainoaa jäljellä olevaa vanhainkotia, Sääksmäen vanhainkotia, uhkaa lakkauttaminen. Lakkautusta perustellaan rakennusten huonolla kunnolla, peruskorjauksen kalleudella ja korkeilla ylläpitokustannuksilla. Noita perusteluita ei voi kiistää, mutta on myös syitä miksi vanhainkoti tulisi säilyttää.

Sääksmäen vanhainkoti sijaitsee todella kauniissa ympäristössä keskellä vanhaa Sääksmäen kulttuurimaisemaa. Paikkaa ei voi ympäristön suhteen verratakaan uuteen tehostetun palvelun yksikköön, kivitaloon asfalttipihalla keskellä kaupunkia. Vanhukset viihtyvät ja omaiset ovat tyytyväisiä. Jotain kertoo myös hoitajien viihtyvyydestä se, että henkilökunnan vaihtuvuus ja sairauspoissaolot ovat Sääksmäen vanhainkodissa selvästi pienempiä kuin muissa kaupungin yksiköissä. 

Sääksmäen vanhainkodin lakkautusuhka on herättänyt kansalaiset vastarintaan. Säilyttämisen puolesta toimiva aktiivijoukko on lyhyessä ajassa kerännyt vanhainkodin sulkemista vastustavaan adressiin lähes 3500 nimeä. Adressi luovutettiin viime viikolla kaupunginjohtajalle ja kaupunginvaltuuston puheenjohtajalle.

Sääksmäen vanhainkodin kohtalo ratkeaa syksyn aikana viimeistään talousarviokäsittelyn yhteydessä. Vasemmistoliitossa pidetään suotavana, että vanhuksille on tarjolla erilaisia hoitovaihtoehtoja, myös vanhainkotipaikkoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *