Artikkeli: Uutiset 2013–2018

10.9.2014 klo 17:56

Parviaisen pikapäätös: Nekalan kirjasto jatkaa

Viinikan-Nekalan omakotiyhdistyksen varapuheenjohtaja Veikko Kirkkola lainaa usein Nekalasta juuri äänikirjoja. - Vaikka kyllä Nekalan kirjastosta löytyy lainaamisen lisäksi muitakin hyviä puolia. Se on meidän yhteisöllisyyden kiintopiste, Kirkkola kuvaa.
Viinikan-Nekalan omakotiyhdistyksen varapuheenjohtaja Veikko Kirkkola lainaa usein Nekalasta juuri äänikirjoja. – Vaikka kyllä Nekalan kirjastosta löytyy lainaamisen lisäksi muitakin hyviä puolia. Se on meidän yhteisöllisyytemme kiintopiste, Kirkkola kuvaa.

Teksti ja kuvat: ANNI TOLONEN
Nekalan kirjastoa uhannut lakkauttaminen on peruttu ennätysvauhdilla. Apulaispormestari Olli-Poika Parviainen (vihr.) kertoo, että kirjaston toiminta on kaupunginosalleen liian merkittävä loppuakseen.

–  Otin kartan käteeni ja katsoin Nekalan tilannetta. Jos kirjasto lakkautettaisiin, alueelle ei jäisi minkäänlaisia tiloja yhteisöllisyydelle, Parviainen sanoo.

Viinikan-Nekalan omakotiyhdistyksen aloittama adressi kirjaston toiminnan puolesta on kerännyt alle viikossa jo tuhat allekirjoitusta. Parviainen huomauttaa, että ihmisten aktiivisuudella on ollut merkitystä.

– Hienoa, että ihmiset tekevät tällaista työtä tärkeän asian puolesta. Jos kirjasto olisi lakkautettu, seuraukset olisivat voineet olla kauaskantoisia. Varmasti ainakin alueen viihtyvyys laskisi ja ihmisiltä puuttuisi kokoontumispaikka. Ei pidä myöskään väheksyä kirjaston merkitystä lasten ja heidän lukemisensa kannalta. Kirjasto on hyvällä paikalla koulun yhteydessä.

Viinikan-Nekalan omakotiyhdistyksen varapuheenjohtaja Veikko Kirkkola iloitsee apulaispormestarin päätöksestä.

– Onneksi apulaispormestari kuuli asukkaiden hädän kirjaston puolesta. Jatkamme nimien keräystä ja luovutamme adressin lautakunnalle kiitosten kera ensi viikolla, Kirkkola kertoo.

Lopullinen ratkaisu kirjaston säilyttämisestä tehdään apulaispormestari Parviaisen esityksen pohjalta ensi viikolla Tampereen sivistys- ja elämänlaatupalvelujen lautakunnan kokouksessa. Lautakunta käsittelee tuolloin vuoden 2015 talousarviota ja säästökohteita.

Nekalan kirjasto joutui alun perin lakkautusuhan alle, sillä kirjaston lopettaminen säästäisi kaupungille noin 85 000 euroa. Nyt Parviainen ehdottaa, että säästöt otetaan kirjastojen aineistohankinnoista, jotta kaikki kirjastot säilyvät avoinna jatkossakin.

Nekalan kirjaston säilyttämisadressin voi edelleen allekirjoittaa joko kirjastolla osoitteessa Lounaantie 2 tai internetissä osoitteessa adressit.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *