Artikkeli: Uutiset 2013–2018

10.11.2014 klo 12:42

Lehikoinen ja Kosola kirkkovaltuustoon

Teksti CAI MELAKOSKI
Hannu Lehikoinen ja Satu Kosola äänestettiin Lempäälän kirkkovaltuustoon Sosialidemokraattien ja Vasemmistoliiton ehdokaslistalta eilisissä seurakuntavaaleissa. Vasemmistoliitolla oli vaaleissa ensimmäistä kertaa omat listat Virtain seurakunnassa ja Tampereen Tuomiokirkkoseurakunnassa. Vasemmistolaista seurakuntaväkeä ei saatu riittävästi liikkeelle: Virroilla vasemmiston lista sai 37 ääntä ja Tuomiokirkkoseurakunnassa 182 ääntä.

Vasemmiston ehdokas oli mukana myös Ilon Kirkko -listalla Akaassa, Koko Kansan Kirkko -listalla Kangasalla, Meidän Kirkko -listalla Nokialla ja Kristillinen Työväki -listalla Sääksmäen seurakunnan vaalissa Valkeakoskella. Vasemmistoliiton ehdokkailta ei montaa ääntä jäänyt puuttumaan valinnasta kirkkovaltuustoihin – esimerkiksi Akaassa valintaan olisi riittänyt kuusi lisä-ääntä.

Pää on nyt saatu auki, ja seuraavissa seurakuntavaaleissa neljän vuoden kuluttua nähtäneen vasemmistokristittyjen läpimurto seurakuntien luottamuselimiin.

Satu Kosola
Satu Kosola
Hannu Lehikoinen
Hannu Lehikoinen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vasen Kaista seurakuntavaaleista:

Vasemmisto seurakuntavaaleissa (8.11.2014)
Seurakuntavaaleissa vasemmistolainen vaihtoehto (25.8.2014)

Kommentteja: 1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *