Artikkeli: Uutiset 2013–2018

8.11.2014 klo 10:55

Vasemmisto seurakuntavaaleissa

Kuva: Katja Kotalampi
Vasemmiston ehdokkaat Virroilla. Kuva: Katja Kotalampi

Teksti: CAI MELAKOSKI
Huomisissa seurakuntavaaleissa on nyt vasemmistoliittolaisia ehdokkaita useissa Pirkanmaan kunnissa. Seitsemässä kunnassa on kolmetoista ehdokasta, joista viisi on miehiä ja kolme alle 30-vuotiasta. Jos vasemmiston seurakuntiin kuuluvat kannattajat aktivoituvat äänestämään, on ehdokkailla hyvät mahdollisuudet menestyä. Viimeksi vain 17 prosenttiä äänioikeutetuista käytti valtaansa kirkkovaaleissa.

Virroilla on kolme ehdokasta

Virtain ehdokas numero 34, lähihoitaja Jaana Kallioaho kertoo itsestään:
– Olen 38- vuotias lähihoitaja ja perheeseeni kuuluvat mies ja yläkoululainen poika. Koen tärkeäksi kirkon toimintaan vaikuttamisen ja suunnittelun lähemmäksi tavallisten ihmisten arkea.

Ehdokas 35, insinööri Katja Kotalampi, myös ehdolla eduskuntaan ensi keväänä, esittäytyy:
– Olen 25-vuotias ympäristöteknologian insinööri. Työskentelen määräaikaisena Ruoveden vesiosuuskunta Vesijaolla. Toimenkuvanani on kartoittaa vesiosuuskunnan vesijohdot ja venttiilit, sekä lopuksi piirtää niistä sähköinen kartta. Harrastan valokuvausta, lukemista, ratsastamista ja hyötyliikuntaa. Haluan vaikuttaa oman kotikuntani asioihin, sillä haluan tulevaisuudessakin asua Virroilla.
– Seurakunta-asioissa tärkeimmäksi koen seurakunnan kehittämisen. Seurakunnan tulisi olla jokaisen ihmisen turvapaikka tilanteesta tai taustasta riippumatta.

Kolmannen Virtain seurakuntavaaliehdokkaan numero on 36. Vastaanottovirkailija Sanna Viitanen:
– Olen 34 vuotias kolmen pojan äiti. Työskentelen vastaanottovirkailijana, koulutukseltani olen talouden ja hallinnon tradenomi. Harrastan yhdistys- ja seuratoimintaa ja olen aktiivisesti lasten harrastuksissa mukana. Pidän asioihin vaikuttamisesta, enkä jää koskaan ihmettelemään jos jotain ei tapahtudu, vaan pyrin sitten tekemään itse.
– Seurakunnan toiminnassa haluaisin vaikuttaa seurakunnan kehittämiseen. Uskon vahvasti siihen, että seurakunnan on muututtava modernimmaksi.

Ida Pajupuro, Heikki Siltanen, Ilkka Hirvi ja Ilkka Järvelä ovat ehdokkaina Tampereella. (Kuva: Cai Melakoski)
Heikki Siltanen (toinen vas.), Ilkka Hirvi ja Ilkka Järvelä ovat ehdokkaina Tampereella. (Kuva: Cai Melakoski)

Tampereen Tuomiokirkkoseurakunnan neljä ehdokasta

Tampereen Tuomiokirkkoseurakunnassa vasemmiston ehdokaslistalla on neljä ehdokasta sekä kirkkovaltuustoon että seurakuntaneuvostoon.

Ilkka Hirvi, ehdokas numero 58 kirkkoneuvostoon ja numero 62 seurakuntaneuvostoon esittäytyy:
– Olen 61-vuotias kirjastonhoitaja ja Vasemmistoliiton Keski-Tampereen osaston puheenjohtaja. Vasemmistokristittynä vastustan kirkossa vallalla olevaa porvarillista ajattelua. Eriarvoistaminen, ahneus, sorto ja riisto ovat syntejä, joista Raamattu puhuu.
– Puhuuko niistä kirkko?

Ilkka Järvelän ehdokasnumero kirkkovaltuustoon on 59 ja seurakuntaneuvostoon 63:
– Olen 70-vuotias sähköasentaja, eläkkeellä. Perhesuhteet hyvät. Tyttäriä kolme, lastenlapsia kahdeksan, lastenlastenlapsia kolme, sijaisperheenä jo aikuisiän saavuttaneille kahdelle pojalle.
– Ajatukseni muutenkin kuin kirkollisesti, ei kuljeta yhdenkään ohi huomiotta.

Heikki Siltasen ehdokasnumerot ovat 60 (kirkkovaltuusto) ja 64  (seurakuntaneuvosto). Heikki kertoo:
– Olen 24-vuotias mies Tampereelta. Opiskelen aikuislukiossa ja työskentelen vanhusten parissa. Koen kirkon tärkeänä osana vähäosaisten auttamisessa. Kirkko on mielestäni myös tärkeä kohtaamispaikka ikäihmisille.

Lempäälässä kaksi ehdokasta

Satu Kosola
Satu Kosola
Hannu Lehikoinen
Hannu Lehikoinen

Lempäälässä sosialidemokraateilla ja vasemmistoliitolla on yhteinen lista. Vasemmistoliitolla on kaksi ehdokasta. Ehdokkaat Satu Kosola (ehdokas 43) ja Hannu Lehikoinen (ehdokas 45) esittäytyvät näin:

– Olen Satu Kosola, 47-vuotias perheenäiti Lempäälästä. Koulutukseltani olen sosiaalikasvattaja, mutta tällä hetkellä työskentelen opettajan sijaisena. Olen Lempäälän kunnan sivistyslautakunnan jäsen ja toimin aktiivisesti kunnallisjärjestössämme. Seurakuntavaalissa teemoinani ovat ”Ihmisarvoa ei tarvitse ansaita” ja ”Lisää suvaitsevaisuutta seurakuntaan”. Seurakunnan työmuodoista arvostan erityisesti diakonia-toimintaa ja nuorten kanssa tehtävää työtä.

– Olen Hannu Lehikoinen, 58 vuotias opettaja Lempäälästä. Lähestulkoon koko aikuisikäni olen ollut mukana jossain luottamustoimessa. Nyt myös seurakunnan toiminta kiinnostaa.
– Kirkon tehtävä on mielestäni asettua aidosti puolustamaan köyhiä ja heikompiosaisia. Kahden ihokkaan sanoma ei saa olla kuollut kirjain. Siksi mukana!
Hannu Lehikoinen on myös Vasemmistoliiton ehdokkaana ensi kevään eduskuntavaaleissa.

Muut vasemmiston ehdokkaat

Akaassa Elisa Kauranen  on Ilon kirkon ryhmän ehdokaslistan ehdokas numero 12. Ryhmässä on sosiaalidemokraattien, vasemmistoliiton ja sitoutumattomien ehdokkaita. Ryhmä haluaa madaltaa osallistumiskynnystä seurakunnan toimintaan.

Kangasalla linja-autonkuljettaja (eläkkeellä) Timo Rautanen on ehdokas numero 77 Koko kansan kirkko -ehdokaslistalla.

Nokialla erityiskoulunkäynninohjaaja Heidi Lindstedtillä on ehdokasnumero 54 Meidän kirkko -listalla.

Valkeakoskella Sääksmäen seurakunnassa on Tuula Salminen Kristillinen Työväki -listan ehdokas numero  44.

Vasen Kaista seurakuntavaaleista:
Seurakuntavaaleissa vasemmistolainen vaihtoehto (25.8.2014)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *