Artikkeli: Lukijoilta 2013–2018

22.11.2014 klo 09:44

Mansen punavihreät: täysi tuki Tammelan Hattutempulle

Tammelan stadionin suunnittelukilpailun voittaja Hattutemppu. Ilmakuva koillisesta.
Tammelan stadionin suunnittelukilpailun voittaja Hattutemppu. Ilmakuva koillisesta.

Teksti: MANSEN PUNAVIHREÄT
Vasemmistoliiton puolueosasto Mansen punavihreät (MPV) tukee suunnitelmia uudistaa Tammelan stadion ja rakentaa uuden stadionin yhteyteen asuin- ja toimistorakennuksia.

Yhtä Suomen ensimmäisistä jalkapallostadioneista uudistettaessa lajin on oltava keskiössä ja seurojen mielipiteitä on kuultava. Lopullisessa versiossa on esimerkiksi oltava riittävän suuret ja jyrkät päätykatsomot, jotta stadion ei jää tuulitunneliksi.

– Tammelan vanha stadion on tunnelmallinen, mutta ilman suurta remonttia siellä ei enää liigajalkapalloa pelata. Maailmalla Hattutempun kaltaiset projektit ovat menestyneet sekä urheilun että asuinalueiden näkökulmasta., MPV:n aktiivi Joonas Riikonen kertoo.

Täydennysrakentaminen on jo lähtökohtaisesti järkevää Tammelan kaltaisessa kasvukeskuksessa, ja Hattutempuksi nimetyn stadionprojektin osana se luo taloudelliset edellytykset kansainväliset mitat täyttävän jalkapallopyhätön rakentamiseksi.

Haluamme kannanotolla tuoda esiin sen, että Tampereella ja Tammelassa on paljon niitä, joiden mielestä tätä vilkasta kaupunginosaa voidaan kehittää ilman, että ainutlaatuinen tunnelma kärsii.”, MPV:n aktiivi Pyry Urhonen jatkaa.

Tammelan täydennysrakentaminen ja stadionin uudistaminen ovat molemmat tärkeitä projekteja. Yhdistämällä projektit toisiinsa tuetaan sekä kaupunginosan toivottua kasvua että perinteikästä tamperelaista jalkapallokulttuuria.

Aiheesta lisää:
Tammelan stadionin suunnittelua jatketaan Hattutemppu-ehdotuksen pohjalta (Tampereen kaupungin tiedote 13.10.2014)
Tammelan stadionin suunnittelukilpailu (Tampereen kaupungin kaavoitus)

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *