Artikkeli: Uutiset 2013–2018

21.11.2014 klo 14:39

Sirén jatkaa Tampereen vasemmiston johdossa

Vasemmistoliiton Tampereen kunnallisjärjestön kunnallistoimikunta 2015. (Kuva: Mikko Koikkalainen)
Vasemmistoliiton Tampereen kunnallisjärjestön kunnallistoimikuntaa 2015 vasemmalta: Jouni Sirén, Jani Salminen, Virva-Mari Rask, Pyry Urhonen, Veijo Laitinen, Veera Repo, Markku Tuomala, Ari Jalava, Mirja Juusola, Timo Lahtinen, Annu Toljola ja Anne Karinen.(Kuva: Mikko Koikkalainen)

Teksti: CAI MELAKOSKI
Pienet mutta tärkeät voitot kamppailussa Tampereen talousarvion sisällöstä, sosiaali- ja terveyshuollon uudistus ja kevään eduskuntavaalit olivat keskeisinä asioina Jouni Sirénin mielessä Vasemmistoliiton Tampereen kunnallisjärjestön eilisen syyskokouksen jälkeen. Sirén valittiin jatkamaan kunnallisjärjestön puheenjohtajana.

Vasen Kaista pyysi Siréniä tiivistämään alkavan ensi vuoden toiminnan keskeiset painopisteet:

Jouni Sirén (Kuva: Cai Melakoski)
Jouni Sirén (Kuva: Cai Melakoski)

– Alkuvuoden tärkein urakka on tietysti eduskuntavaalit. Meillä on jäätävän hyviä ehdokkaita koko Pirkanmaalla ja varsinkin Tampereella. On tärkeää paitsi saada kaikki vasemmistoa symppaavat äänestämään myös innostaa puolueen oma väki vaalityöhön ehdokkaiden tukiryhmissä ja muuten. Hyvä alku tähän on punavihreät pikkujoulut 12.12, kutsuu Sirén.

Politiikan puolella täytyy olla tosi tarkkana sosiaali- ja terveyshuollon uudistuksen kanssa. Nykymeno ei ole hyvä, mutta uudistus ei saa tarkoittaa sitä, että päätösvalta katoaa kunnalta johonkin epädemokraattiseen hallintohimmeliin.

– Järjestötoiminnassa päätavoite on tehdä osallistuminen vasemmiston toimintaan ja sitä kautta myös vaikuttaminen poliittiseen päätöksentekoon mahdollisimman helpoksi. Tarkoitus on lisätä osastojen välistä yhteistyötä ja ideoida yhdessä ja erikseen tilaisuuksia ja toimintaa, johon on helppoa ja hauskaa osallistua, Sirén maalailee.

Oliko kunnallisjärjestön vuosikokous tyytyväinen juuri hyväksyttyyn kaupungin ensi vuoden budjettiin?

– Hyvää ja kaunista olisi saanut olla enemmän, mutta kyllä meidän vääntö kannatti. Kaupungin suorittavan tason työntekijöiden irtisanomiset ja lomautukset torpattiin. Terveyspuolelle saatiin 13 miljoonaa lisää rahaa. Koulujen luokkakokoja ei kasvateta eikä Hatanpään lukiota lakkauteta.

– Edistysaskel on myös sosiaalisen luoton käyttöönotto, jota vastaan oikeisto ja kaupungin viranhaltijatkin ovat haranneet pitkään, samoin aktiivipassi, jolla autetaan kaikkein pienituloisimpien liikkumista ja harrastamista, on hyvä alku. Siis nimenomaan alku: sitä pitää vielä laajentaa todella paljon, Sirén toivoo.

Kunnallistoimikuntaan valitut

Puheenjohtajana jatkaa Jouni Sirén ja varapuheenjohtajana Anne Karinen. Kunnallistoimikunnan muiksi jäseniksi valittiin Ilkka Hirvi, Ari Jalava, Mirja Juusola,  Timo Lahtinen, Virva-Mari Rask, Veera Repo, Annu Toljola, Sinikka Torkkola, Markku Tuomala ja Pyry Urhonen sekä varajäseniksi Veijo Laitinen ja Jani Salminen.

Vasemmistoliiton terveiset kokoukseen toi kunnallis -ja järjestösihteeri Mikko Koikkalainen.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *