Artikkeli: Uutiset 2013–2018

21.1.2015 klo 08:54

Poliisit valtaavat Sorin nuorisotalon

Teksti: SINIKKA TORKKOLA, kuva: Sorin nuorisotalon rakennushistoriallinen selvitys

Tampereen kaupunginvaltuustossa ei ollut riittävästi ymmärrystä, jotta rakennushistoriallisesti arvokas Sorin nuorisotalo olisi säilytetty. Tampereen kaupunginvaltuusto päätti äänin 50 -13 asemakaavamuutoksesta, jossa Sorin nuorisotalo paikalle rakennetaan poliisitalon laajennus.

Vasemmistoliiton valtuutettu Kalle Hyötynen on yrittänyt kaavavalmistelun jokaisessa vaiheessa vaikuttaa kaavasuunnitelmiin, jotta Tampereen vasemmistolaisille rakas talo säilyisi. Yhdyskuntalautakunnassa esitykset, joiden mukaan poliisihallinnolle olisi etsittävä uudet tilat muualta Tampereelta on saanut kannatusta niin sosiaalidemokraateilta kuin perussuomalaisiltakin. Valtuuston äänestykseen sosiaalidemokraattien ymmärrys ei kuitenkaan yltänyt, vaikka apulaispormestari Pekka Salmi sanoikin puheenvuorossaan ymmärtävänsä vasemmalla olevien veljien ja siskojen näkemyksiä. Sen sijaan sosiaalidemokraattien varavaltuutettu ja entinen apulaiskaupunginjohtaja Lasse Eskonen piikitteli vasemmistoliittoa ja muita talon säilyttämistä kannattavia kehottamalla heitä vaalimaan muistoja ottamalla valokuvia ja rakentamalla pienoismallin.

Arkkitehtitoimisto Seija Hirvikallion rakennushistoriallisessa selvityksessä todetaan nuorisotalo rakennus- ja toteutustavaltaan ainutkertaiseksi ja siksi kulttuurihistoriallisesti arvokkaaksi. Myös kunnoltaan rakennus on säilynyt poikkeuksellisen hyvin.

Vasemmistoliiton valtuutetut Kalle Hyötynen ja Ulla-Leena Alppi sekä SKP:n valtuutettu Jari Heinonen jättivät päätökseen eriävän mielipiteen.

Lue lisää:

Sorin järjestötalon purkupäätös (Vasen Kaista 16.12.2014)

Sorin taloa uhkaa purku (Vasen kaista 13.6.2914)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *