Artikkeli: Uutiset 2013–2018

25.4.2015 klo 18:29

Vasemmisto pää pystyssä eteenpäin

Pirkanmaan vasemmistoliiton piirikokous pidettiin Nokian Kerholassa.
Pirkanmaan vasemmistoliiton piirikokous pidettiin Nokian Kerholassa. Piirijärjestön puheenjohtaja Sinikka Torkkola avaamassa kokousta.

Teksti ja kuvat CAI MELAKOSKI
Pirkanmaan vasemmiston toinen kansanedustajan paikka jäi alle 3000 äänen päähän, ja vasemmistoliiton kannatus laski puoli prosenttiyksikköä. Pirkanmaan vasemmistoliitto arvioi eduskuntavaalien tulosta lauantaina Nokialla pitämässään piirikokouksessa. Vaalitappio jäi Pirkanmaalla kuitenkin muuta maata pienemmäksi. Myös Anna Kontulan erinomainen äänimäärä ilahdutti kokousväkeä.

Vaalitappion keskeisimpänä syynä sitä, että puolueen talouspoliittiset, työllisyyttä parantavat ja verotuloja kasvattavat tavoitteet värittyivät julkisessa keskustelussa vastuuttomaksi velan kasvattamiseksi.

‒ Tavoitteet olisivat tarvinneet tuekseen konkreettisia esimerkkejä siitä, mitä elvyttäminen tarkoittaa käytännössä ja millaisia vaikutuksia sillä on kansalaisten arkeen. Velkapelottelun alle jäivät kaikki muut tavoitteet, kuten perustulo ja julkisten palveluiden parantaminen, tiivistää piirijärjestön puheenjohtaja Sinikka Torkkola kokouksen vaaliarviota.

Vaalityöntekijät saivat runsaasti kiitosta. Ehdokkaat, tukiryhmät ja vasemmistoaktiivit tekivät tuhansia tunteja talkootyötä. Ehdokkaat kiersivät Pirkanmaata ahkerasti. Näkyvyys jäi kuitenkin melko ohueksi, sillä ehdokkailla maksettu mainonta oli niukkaa.

Vaalitulosta ruodittiin neljässä työryhmässä ja yleiskeskustelussa. Vasen Kaista julkaisee lähipäivinä yksityiskohtaisemman raportin kokouksen vaaliarviokeskustelusta.

 

Ansiomerkin saajia vasemmalta oikealle Ranja Aukee , Sinikka Niemi, Marjatta Kivi, Matti Humaloja ja Taija Ilomäki.
Ansiomerkin saajia vasemmalta oikealle Ranja Aukee , Sinikka Niemi, Marjatta Kivi, Matti Humaloja ja Taija Ilomäki.

Seitsemälle vasemmistoliiton kultainen ansiomerkki

Piirikokouksessa luovutettiin ansioituneita jäsenille myönnetyt kunniamerkit. Vasemmistoliiton kultaisen ansiomerkin saivat, Ranja Aukee Kangasalta,   Bo Bergløv, Ylöjärvelta, Matti Humaloja Akaasta, Taija Ilomäki Helsingistä ja Ylöjärveltä, Ada Juvonen Mänttä-Vilppulasta, Marjatta Kivi Akaasta ja Sinikka Niemi Nokialta.

Ansiomerkkiä vastaanottamassa oikealla Ada Juvonen.
Ansiomerkkiä vastaanottamassa oikealla Ada Juvonen.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *