Artikkeli: Uutiset 2013–2018

22.5.2015 klo 09:54

Jäähyväiset Rautavaaran sävelin

Lahden kansanopiston Teatteri II:n opiskelijat. Kuva: Otto Pilli
Lahden kansanopiston Teatteri II:n opiskelijat. (Kuva: Otto Pilli)

Toimittaja: MARJA-LIISA TORNIAINEN

Lahden kansanopiston Teatteri II:n lukuvuosi päättyy  Me tulemme taas – Tapio Rautavaara-lauluillan merkeissä.  Laulut on sovittanut ja harjoituttanut Ari Niskanen ja ohjannut kurssin vastuuopettaja Misa Palander.

Kansanopiston teatterikoulutus alkoi vuonna 1983 ja toinen vuosikurssi perustettiin 2010. Ensi vuonna kakkoskurssia ei säästösyistä järjestetä, mutta toivottavasti kyseessä on vain välivuosi, sillä koulutusta pidetään tasokkaana.

Kantaesityksiä kellon ympäri

Viime viikonloppuna Lahdessa vietettiin viidensiä teatterifestareita. Festarit ovat kansanopiston  kakkosten lopputyökavalkadi. Osa opiskelijoista on käynyt myös ykkösen, osa tullut suoraan kakkoskurssille. Joka tapauksessa he kaikki tuntevat hyvin jykevän, kauniin ja vanhan jugendrakennuksensa, jossa suurin osa heistä myös asuu opintojensa ajan. Festareiden aikana koko kansanopisto muuttui näyttämöksi; esitykset ojentauksivat itsensä joka puolelle taloa kellarin pesutiloista ja auditoriosta ullakoille, pihamaalle ja portaikkoon – onneksi ei sentään katolle.

Liput esityksiin myytiin muutamassa tunnissa. Toivottavasti  festarien parhaita paloja on mahdollista nähdä vielä jossain muualla, vaikkapa Tampereen Teatterikesän off-ohjelmistossa?

 

Me tulemme taas – Tapio Rautavaara -Esitykset ovat 22.5.2015 klo 12.30 ja klo 19.00.
Tilaisuus on ilmainen ja kaikki ovat sinne tervetulleita.

Lisää aiheesta muualla verkossa:

Lisätietoja Lahden teatterikoulutuksesta 

Lahtelaiskirjoittajien teksteihin aiheesta teatterifestari 2015 -sivulla

Kevyesti puoli viiteen, lavalla Suvi Rantanen. Kuva: Maiju Landström.
Kevyesti puoli viiteen, lavalla Suvi Rantanen. (Kuva: Maiju Landström.)

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *