Artikkeli: Uutiset 2013–2018

9.10.2015 klo 11:27

Barrikadeille!

Lansi-Tampere_kokous_900x504_Markku_Boeoek
Länsi-Tampereen vasemmiston aktiiveja: edestä vasemmalta Terttu Koskela, Rainer Panula, Ulla-Leena Alppi., takaa vasemmalta- Ilkka Porttikivi, Annu Toljola, Antti Mäkinen, Karoliina Järvinen ja Pirkko Laine

 

Teksti: ULLA-LEENA ALPPI, kuva: MARKKU BÖÖK    
Länsi-Tampereen vasemmiston johtokunnan lokakuun kokouksessa keskusteltiin vilkkaasti oikeistohallituksen politiikasta, joka sumeilematta köyhdyttää köyhiä ihmisiä ja antaa lisää rikkaille. Aivan uskomatonta on, että vaalipuheista huolimatta ei puututa harmaaseen talouteen, jossa liikkuu miljardeja euroja. Niille olisi käyttöä lasten ja vanhusten palveluissa, työttömyyden ja monen muun pahoinvointia syventävän asian korjaamisessa.

Kaupunginvaltuutettu Ulla-Leena Alppi ja varavaltuutettu Ilkka Porttikivi kertoivat Tampereen ensi vuoden budjetin valmisteluista, muun muassa esitetyistä heikennyksistä varhaiskasvatukseen. Valtionosuuksien leikkauksista ja verokertymän pienenemisestä johtuvia säästötarpeita kyllä ymmärrettiin, mutta sitä ei ymmärretty, että leikkauksia kohdistetaan haavoittuvimmassa asemassa oleviin lapsiin muun muassa subjektiivista päivähoito-oikeutta rajaamalla.. Pormestarin budjettiehdotus julkistetaan lähiaikoina; vielä on siis aikaa neuvotteluille. Barrikadeillekin oltiin jo valmiina, jos muuta keinoa ei ole.

Länsi-Tampereenkin asiat, kuten poikittaisen joukkoliikenteen pulmat puhuttivat Lamminpäässä asuvia. Lielahdessa sijaitseviin kirjasto- ja muihin palveluihin kulku on hankalaa, niille, jotka asuva lähellä Ylöjärven rajaa.

Rainer Panulan johtamassa yhdistyksessä on hyvä henki eikä kokouksista puutu huumoriakaan, vaikka vakavien asioiden äärellä ollaankin. Tervetuloa mukaan länsitamperelaiset!

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *