Artikkeli: Uutiset 2013–2018

28.10.2015 klo 11:57

Visa Savolaisen vankeus tallentuu keskustelevaan blogiin

Ruutukaappaus Visa Savolaisen uudesta blogista
Ruutukaappaus Visa Savolaisen uudesta blogista

 

Toimittaja: CAI MELAKOSKI
Opiskelija ja kansalaisaktivisti Visa Savolaisen 173 vuorokauden mittaisen ehdottoman vankeustuomion toimeenpano alkoi eilen. Totaalikieltäytyjä Savolaisen suorittaa vankeustuomionsa valvontarangaistuksena.

‒ Valvontarangaistus alkoi eilen iltapäivällä, eli nilkkaani asennettiin seurantalaite ja kotiini tuotiin laitteen vastaanotin. Etukäteen laaditun suunnitelman toteuttaminen alkoikin heti aikataulutetulla kaupassa käynnillä, Savolainen kertoi tänään aamupäivällä Vasen Kaistalle.

Savolainen kertoo eilen julkistamastaan blogista Puoli vuotta pannassa:
‒ Käynnistin aiheesta blogin, jotta voin jakaa tietoa aseistakieltäytymisestä ja vinkkejä totaalikieltäytymistä harkitseville. Tähän mennessä vastaanotto on ollut yksinomaan positiivista ja kannustavaa. Toinen motiivini blogille oli pyrkiä nostamaan asiaa julkiseen keskusteluun ja tämän aiheen tiimoilta olenkin jo saanut muutaman yhteydenoton.

Blogin tarkoituksena on myös jakaa kokemuksia valvontarangaistuksesta ja mielipidevankina olemisesta ylipäätään.
‒ Tulen muun muassa kertomaan yksityiskohtaisesti oikeusprosessin ja valvontarangaistuksen etenemisestä ja siihen liittyvistä tuntemuksista. Lisäksi avaan blogissa laajasti kieltäytymisen takana olevaa arvomaailmaa ja otan osaa julkiseen keskusteluun asevelvollisuuden tulevaisuudesta, Savolainen täydentää.

Savolainen avasi blogilleen myös Facebook-sivun, jolla hän jakaa kokemuksiaan ehkä hieman kevyemmällä julkaisukynnyksellä.

Lue lisää aiheesta:
Puoli vuotta pannassa -blogi
Puoli vuotta pannassa Facebook-sivu 

Asiasta aiemmin Vasen Kaistassa:
Visa Savolainen päätti sivarin sijaan totaalikieltäytyä (11.3.2015)
Visa Savolaiselle 173-vuorokautta vankeutta (31.8.2015)

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *